Gemeente Oss


22/11/2005 - Openingstijden winkels rond Sinterklaas

Sinds enkele jaren is een nieuwe winkelsluitingswet in werking. Dit betekent dat winkeliers niet meer gebonden zijn aan verplichte openings- en sluitingstijden. Hieronder treft u de geadviseerde extra koopavonden aan, zoals de winkeliers in het centrum deze onderling hebben afgesproken. Welke openingstijden anderen winkels hanteren, dient u zelf na te vragen. De voorgestelde extra openingstijden zijn niet meer dan een advies; winkeliers zijn niet verplicht zich hier aan te houden.

Winkelgebied centrum
De ondernemers in het centrum, verenigd in de C.O.O., hebben het volgende advies opgesteld voor extra openingstijden rond Sinterklaas:
* Zondag 20 november van 12.00 tot 17.00 uur
* Donderdag 1 december tot 21.00 uur

* Vrijdag 2 december tot 21.00 uur

Fietsenstallingen
Tijdens de extra openingstijden van de winkels in het winkelgebied Centrum zijn de bewaakte fietsenstallingen aan de Kruisstraat en de Oostwal geopend. U kunt hier uw fiets stallen tot een half uur na sluitingstijd van de winkels. Tijdens de koopzondag op 20 november en op koopavond 3 december is het stallen van uw fiets gratis, zoals ook het parkeren op zondag gratis is.

Buurtbus
Op vrijdag 3 december rijdt de buurtbus Oijen-Megen-Oss extra koopavonddiensten volgens de dienstregeling zoals die normaal op koopavonden geldt.