Gemeente Oss


22/11/2005 - Huurwoningen met hoge huren

Belangrijk bericht voor huurders die voor een andere woning in aanmerking willen komen en een beroep willen doen op huursubsidie alleen nog mogelijk vóór 1 december 2005 of huurtoeslag vanaf 1 januari 2006.
Er worden steeds meer huurwoningen aangeboden met een huur die boven de aftoppingsgrens voor huursubsidie/huurtoeslag ligt. Houdt u hierbij rekening met het volgende:
* Voor een één- of tweepersoonshuishouden, waarvan de huurder boven 23 jaar is, geldt vanaf 1 juli 2005 als aftoppingsgrens een huur van EUR 474,88.

* Voor een meerpersoonshuishouden meer dan 2 personen, waarvan de huurder boven 23 jaar is, geldt vanaf 1 juli 2005 als aftoppingsgrens een huur van EUR 508,92. Voor jongeren tot 23 jaar geldt dat zij vanaf 1 juli 2005 niet duurder mogen huren dan EUR 331,78.

Voor woningen met een hogere huur waarvoor toch huursubsidie/huurtoeslag wordt aangevraagd, zal het Ministerie van VROM/Belastingdienst Toeslagen bij de gemeente Oss vragen of de betreffende woning voor de huurder passend is. Het gemeentebestuur heeft zich op het standpunt gesteld dat slechts in zeer bijzondere gevallen een dergelijke passendheidsverklaring wordt afgegeven; bijvoorbeeld voor woningen die speciaal bestemd zijn voor ouderen en beheerd worden door de Stichting Wonen voor Ouderen Maasland en Woonzorg Nederland. Voor alle overige woningen boven de aftoppingsgrenzen zal een negatief advies worden afgegeven.