Dienstenbond CNV

Principeakkoord veranderingen bedrijfstak-pensioenregeling ICK 22-11-2005

Per 1 januari 2006 geldt een nieuwe pensioenwet met als doel mensen langer te laten doorwerken. Stoppen met werken voor je 65ste wordt financieel praktisch onmogelijk. Hierdoor moet ook de pensioenregeling van het Bedrijfstakpensioenfonds (BPF) ICK aangepast worden. En daarover hebben wij nu een akkoord bereikt met werkgevers.

Verloop onderhandelingen.
In de afgelopen maanden heeft de CNV Dienstenbond intensief onderhandeld met de Werkgeversvereniging ICT over de veranderingen. De veranderingen zijn alleen relevant voor werknemers die deelnemen aan het Bpf ICK (hierna deelnemers genoemd). De werkgevers wilden van de gelegenheid gebruik maken om de pensioenregeling te versoberen, omdat hun achterban, de aangesloten ondernemingen, het Bpf ICK te duur zouden vinden. Wij hebben ons hier met hand en tand tegen verzet. Het Bpf ICK bestaat nog maar net 2 jaar en de werkgevers waren het destijds met ons eens dat het Bpf ICK een goede pensioenbasis is in de ICK-branche. Aanpassingen okay maar geen fundamentele verslechteringen.

En wat vindt u ervan?
Wij hebben na lang soebatten een acceptabele oplossing voor de pensioenproblematiek bereikt. Wij leggen dit principeakkoord dan ook positief aan u voor. Wij nodigen u uit schriftelijk, via e-mail, uw stem uit te brengen, voor maandag 12 december aanstaande. De tekst van het akkoord kunt u hier vinden.

Voorlichtingsbijeenkomst op 6 december
Pensioenen zijn een complex onderwerp. Wij kunnen ons goed voorstellen dat u vragen heeft over de wijzigingen. Daarom houden wij met de gezamenlijke bonden op dinsdag 6 december, van 19.00 tot 21.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst. (Lokatie: Varrolaan 100 te Utrecht, Rijnsweerd, kantoorgebouw FNV Bondgenoten). Deze bijeenkomst is toegankelijk voor leden en OR-en. Er zal ook een pensioendeskundige zijn om mede tekst en uitleg te geven.