Dienstenbond CNV

DPA Financial People & CNV Dienstenbond in gesprek 22-11-2005

De zomerperiode bracht het nieuws van een eigen CAO voor DPA Financial People. Bij navraag bleek dit niet alleen een verrassing voor de CNV Dienstenbond, maar ook voor de werknemers van DPA zelf.

In een korte briefwisseling heeft DPA aangegeven met de uitzendconstructie uit de CAO Uitzendkrachten (Fase A, met toepassing van het uitzendbeding) niet uit de voeten te kunnen. Ook zou er binnen de ABU CAO voor Uitzendkrachten geen ruimte zijn voor eigen afspraken voor detacheringsbureaus. Daarom heeft DPA de stap naar een eigen CAO gezet. Binnenkort gaan we met DPA Financial People om de tafel om 3 zaken te bespreken:


-Specifiek toelichting te geven op de toepassing van de CAO voor Uitzendkrachten


-Toelichting te vragen op de, in onze ogen, opvallende beweging om met de LBV tot zaken te komen. In de vorige Infos heb ik u daarover bericht. DPA wil met een eigen CAO een aantrekkelijker werkgever worden, maar of je met deze contractpartner nu trots naar buiten kunt?


-Discussie over de specifieke wensen van detacheringsbureaus in het algemeen en DPA voor haar interim-professionals in het bijzonder. Er zijn namelijk meer bureaus die ambities hebben om tot een eigen CAO te komen. In het niet handig om de krachten te bundelen als de wensen van al die bureaus in elkaars verlengde liggen?

Het beloofd een interessant gesprek te worden. Het gesprek vindt plaats op 16 december aanstaande. Dat laat nog voldoende ruimte om in de komende 4 weken knelpunten van uw kant te inventariseren. Ik ben bijvoorbeeld nieuwsgierig of de toepassing van de CAO tot problemen heeft geleid bij u of collegas. Heeft u aanvullingen op de drie gespreksonderwerpen? Ik nodig u uit contact met mij op te nemen.

Informatie
Neem voor vragen of reacties contact op met de onderhandelaar namens CNV Dienstenbond, Harry Gerding, via telefoonnummer 023-5670686 of e-mail h.gerding@cnvdibo.nl