Gemeente Nieuwegein

Koninklijke Onderscheidingen voor initiatoren rolstoelbusproject

Op maandag 21 november heeft burgemeester De Vos twee Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. De heer Van den Hoek en de heer Van den Burg worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het tweetal ontvangt de onderscheidingen voor hun verdiensten rondom het rolstoelbusproject bij de Stichting Zorgspectrum.

De heer Van den Hoek is sinds 1988 vrijwilliger in woonzorgcentrum Vreeswijk. Vanaf deze periode neemt hij deel aan een breed scala aan recreatieve activiteiten. Zo heeft hij de taak van 'versierclubmedewerker' in verzorgingshuis Vreeswijk op zich genomen en toont hij bijzondere inzet voor de groep van jong dementen. Daarbij is de heer Van den Hoek medeoprichter van het rolstoelbusproject en coördinator van de chauffeursdiensten.

In samenwerking met de heer Van den Burg werd het rolstoelbusproject in het leven geroepen om uitstapjes voor de bewoners van de zorgcentra en verpleeghuizen van Stichting Zorgspectrum mogelijk te maken. Inmiddels is het 10-jarig jubileum van het rolstoelbusproject gevierd. De heren Van den Hoek en Van den Burg werken samen aan uiteenlopende reisprogramma's. Zij geven maandelijks nieuwe programma's uit en weten de bewoners op deze wijze welkome afleiding te bieden. Naast de activiteiten binnen het reisbureau wordt de heer Van den Burg in het bijzonder gewaardeerd om zijn optreden als pianist tijdens de diverse ontspanningsmiddagen in Huize Vreeswijk.

Invoerdatum 22-11-2005