Dienstenbond CNV

CZ/OZ: Onderhandelen over een Sociaal Plan nog te vroeg. 22-11-2005

Vandaag 21 november 2005 heeft de CNV Dienstenbond en andere vakorganisaties een overleg gevoerd met uw werkgever CZ/OZ over de onlangs aangekondigde fusie tussen beide bedrijven en de eventuele voortvloeiende personele gevolgen. Zowel CZ als OZ hielden vast aan de eerder gedane mededeling dat door de bewuste fusie naar verwachting geen gedwongen ontslagen zouden plaatsvinden.

Gelet op het feit dat niet alle aspecten van deze fusie zijn uitgekristalliseert zijn alsmede gezien de onzekere omstandigheden c.q. effecten van het nieuwe ziektekostenstelsel, vindt CZ/OZ het thans te vroeg om het over een Sociaal Plan te hebben. Wel gaf CZ/OZ aan met de vakbonden om tafel te willen gaan zodra meer helderheid hierover is, opdat wij afspraken over het opvangen van personele gevolgen kunnen onderhandelen (een Sociaal Plan). Verwacht wordt dat dit in maart 2006 zal plaatsvinden. Binnenkort zullen wij contact hebben met de OR van CZ/OZ. Uiteraard zullen wij hierover de leden informeren.

Kortom, wij blijven uw belangen behartigen. Bovendien voor uw collegas voldoende redenen om nu lid te worden. Geef daarom bijgaande nieuwsflitsen aan uw collega en maak hem/haar lid.

Bij vragen of opmerkingen over deze info kunt u contact opnemen met bestuurder Ahmed Kansouh op telefoonnummer 010 265 11 11 of per e-mail a.kansouh@cnvdibo.nl