Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 8 november 2005

Vaststellen regelingen rechtmatigheid en dualisering

Het college van burgemeester en wethouders gaat de raad in december 2005 voorstellen om een aantal verordeningen aan te passen. Het college van burgemeester en wethouders heeft samen met de raad afgesproken dat alle gemeentelijke wetten in 2006 voldoen aan de eisen die gelden voor een rechtmatige jaarrekening. Ook vindt de aanpassing plaats om een aantal verordeningen aan te laten sluiten bij een dualistische werkwijze. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom een aantal regelingen zelf vastgesteld terwijl dit voorheen door de raad werd gedaan. Ook stelt het college van burgemeester en wethouders aan de raad voor om kennis te nemen van het concept normenkader voor de rechtmatigheidcontrole.

Budgettering handhavingsacties Wildhorst

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten extra middelen vrij te maken voor de voortzetting van de bestrijding van permanente bewoning in de gemeente Bernheze voor het 4^e kwartaal van 2005. Voor de financiële dekking van de handhaving van veiligheidseisen en het verbod op permanente bewoning in 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders een voorstel aan de gemeenteraad voorgelegd.

Wijziging Algemene Plaatselijke Verordening (APV) in verband met sluitingstijden horeca

Het college van burgemeester en wethouders gaat de gemeenteraad voorstellen de sluitingstijden voor de horeca te wijzigen in de weekenden van 2.00 naar 3.00 uur. Wel zal hieraan de voorwaarde worden verbonden dat vanaf 2.00 uur geen bezoekers meer mogen worden toegelaten. Voor de overige dagen in de week blijft de sluitingstijd van 2.00 uur gehandhaafd. Voor megadancing Lunenburg in Loosbroek blijft de sluitingstijd gehandhaafd op 4.00 uur, alleen van zaterdag op zondag.

Verzoek wijziging bestemming Cereslaan

Het verzoek is in strijd met de voorschriften van het bestemmingsplan.

Het college van burgemeester en wethouders verleent geen medewerking aan de vestiging van een indoor-speeltuin op het bedrijventerrein Cereslaan.

Conceptnota cultuur en kunst

Op 8 november 2005 nam het college van burgemeester en wethouders het besluit om de conceptnota Prikkelende Cultuur en Kunst in Bernheze ter opiniërende bespreking voor te leggen aan de commissie Maatschappelijke Zaken van 6 december 2005. De conceptnota formuleert het toekomstige beleid van de gemeente. De commissie wordt gevraagd de conceptnota vanaf 1 januari 2006, als het kader te hanteren voor het beleid kunst en cultuur van 1 januari 2006.

De ambitie van de gemeente is het stimuleren van cultuur en kunstactiviteiten, Daarbij streeft de gemeente naar het creëren van een klimaat waarin de inwoners geprikkeld, uitgedraagd en gestimuleerd worden cultuur en kunstactiviteiten te ontwikkelen en te beleven.

De conceptnota Prikkelende cultuur en cultuur in Bernheze is op integrale en interactieve wijze tot stand gekomen. Degene die daarvoor een uitnodiging ontvingen en belangstellenden worden nadrukkelijk uitgenodigd om de vergadering van de commissie Maatschappelijke Zaken bij te wonen. Als u gebruik wilt maken van het inspreekrecht dient u hierover contact op te nemen met de griffie van de gemeente.

Bent u benieuwd naar de conceptnota dan kunt u deze downloaden via www.bernheze.org.

Verzoek kantoorruimte met appartementen Heeswijk-Dinther

Het college van burgemeester en wethouders verleent geen medewerking aan het verzoek om kantoorruimten met appartementen te mogen realiseren op de hoek Torenstraat 2/Raadhuisplein 1 in Heeswijk-Dinther, omdat niet voorzien wordt in parkeerplekken op het eigen terrein.

Aanvraag beschermd rijksmonument

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor zich te onthouden van een advies aan de Rijksdienst voor de monumentenzorg omtrent de aanwijzing van het pand Zandkantsehoeve 1 in Heeswijk-Dinther vanwege een onvoldoende onderbouwing van het verzoek.

Meerjarenonderhoudsplan onderwijshuisvesting

Het college van burgemeester en wethouders heeft een meerjarenplan laten opstellen ten behoeve van het onderhoud van de schoolgebouwen in onze gemeente. Gemeenten zijn wettelijk verplicht om de kosten van een deel van het onderhoud van schoolgebouwen te financieren. Om de afstemming met de onderhoudstaken van de schoolbesturen te bevorderen, hebben we in overleg met deze besturen gekozen voor een integraal onderhoudsplan.

Vanwege de financiële consequenties, is de gemeenteraad bevoegd om dit plan vast te stellen. Het college kan vervolgens samen met het onderwijs zorgdragen voor een correcte uitvoering.