Provincie Noord-Holland

21-11-2005

Onderwerp

Samenwerking tussen wetenschap, bedrijfsleven en overheid essentieel voor economische ontwikkeling Noordvleugel Randstad

Raymond Fillet

Op dinsdag 22 november aanstaande houdt de commissaris van de Koningin in Noord-Holland, mr. H.C.J.L. Borghouts, een voordracht voor het hooglerarenconvent van de Vrije Universiteit in Amsterdam. De voordracht vindt plaats in het kader van de HollandMaand. Tijdens de HollandMaand organiseren de provincies Noord- en Zuid-Holland diverse activiteiten naar aanleiding van het 25-jarig regeringsjubileum van Koningin Beatrix.

In zijn voordracht zal de heer Borghouts ingaan op de ontwikkeling van de Randstad, in het bijzonder de Noordvleugel, en de rol van de wetenschap en wetenschappelijke instituten hierin. Hij zal daarbij ook ingaan op de noodzaak van samenwerking van de wetenschap met het bedrijfsleven en de overheid.

Twee keer per jaar vindt aan de Vrije Universiteit het hooglerarenconvent plaats. Op het programma van deze bijeenkomst voor het VU-hooglerarenkorps, staat steeds een lezing (en aansluitend een discussie) over een actueel thema van belang voor het hoger onderwijs. Het thema van deze bijeenkomst is de Vrije Universiteit en de Samenleving, in het bijzonder de exploratie van de samenwerkingsmogelijkheden met de Provincies Noord- en Zuid-Holland. De Vrije Universiteit hecht sterk aan de maatschappelijk rol van onderwijs en onderzoek. De VU ziet dan ook diverse mogelijkheden om via samenwerking met de Provincie zowel de verdere ontwikkeling van de universiteit, als de ambities van de provincies dichterbij te brengen.