Heuvelrug, 10.25 uur

Utrecht 22-11-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Teveel op

DOORN - In de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 november werd een automobilist aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 01.35 uur controleerden politiemensen een automobilist op de Amersfoortseweg. De man, 36 jaar oud en afkomstig uit Doorn, bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 570 ug/l, ruim 2,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zes uur.

Gewapende overval

VEENENDAAL - Op maandag 21 november is een gewapende overval op een winkel gepleegd.

Rond 15.00 uur liep een man naar de kassa van een winkel aan de Veenslag. Hij bedreigde een winkelmedewerkster met een steekwapen en verliet de winkel met een vooralsnog onbekend geldbedrag. De verdachte was een licht getinte man van 20 - 25 jaar, ± 1.90 meter lang, slank postuur en bruine ogen. Hij droeg een grijsachtige jas met capuchon en had een rood/witte sjaal om. Hij is in onbekende richting weggelopen.

Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en aan de hand van het signalement werd een onderzoek in de omgeving ingesteld. Daarbij werd op de Wiekslag een man gecontroleerd. Hij bleek echter niets met de overval van doen te hebben.

Getuigen van de overval of mensen die menen de verdachte aan de hand van het signalement te (her-)kennen, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.