Eemland zuid, 10.15 uur

Utrecht 22-11-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Snorfietsster gewond

AMERSFOORT - Op maandag 21 november raakte een snorfietsster gewond bij een ongeval.

Rond 16.00 uur reed een 17-jarig meisje uit Amersfoort met haar snorfiets over de Nijverheidsweg, komende uit de richting van de Uraniumweg. Op de kruising met de Magnesiumweg kreeg zij geen voorrang aan een voor haar van rechtskomende bestelauto. Het meisje remde hard en ging daardoor met haar snorfiets onderuit, maar raakte de bestelauto niet. De bestuurder van de bestelauto reed na het ongeval door. De auto was wit van kleur en er stond een onbekend opschrift op.

Het meisje raakte gewond aan haar hand en knie. Getuigen van het ongeval wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Fietsverlichting

AMERSFOORT - Op maandag 21 november heeft de politie een fietsverlichtingscontrole gehouden.

De controle vond van 07.00 uur tot 07.45 uur op de Dorresteinseweg plaats. Veertien fietsers hadden hun voor- en/of achterverlichting niet in orde en werden bekeurd.

Dorst

AMERSFOORT - Op maandag 21 november werd een dorstige winkeldief aangehouden.

Rond 09.10 uur zag een medewerker van een winkel aan de Leusderweg dat een klant drie sixpacks bier uit de stelling pakte en deze in een tas stopte. Vervolgens passeerde de klant de kassa zonder zijn ingeslagen drank af te rekenen. De verdachte, een 52-jarige man uit Amersfoort, werd door het personeelslid aangehouden en even later aan de politie overgedragen.

Bij zijn verhoor bekende de verdachte de diefstal. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding openlijke geweldpleging Soesterkwartier

(zie persberichten Eemland zuid, 19 oktober, 27 oktober, 31 oktober en 6 november 2005)

AMERSFOORT De politie heeft op donderdag 17 november twee 13-jarige jongens uit Amersfoort aangehouden. Een jongen wordt verdacht van diefstal en heling in september 2005 van goederen uit de wijk Soesterkwartier. De andere jongen werd verhoord voor openlijke geweldpleging in de wijk Soesterkwartier in maart 2005 en begin oktober 2005. Op vrijdag 18 november werd een 13-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal en heling in september 2005 van goederen uit de wijk Soesterkwartier. Het onderzoek wordt voortgezet.

Tot nu toe


- Op 10 oktober werden twee jongen uit Amersfoort van 12 en 13 jaar op heterdaad aangehouden op de Hunzestraat. Beiden kregen een alternatieve Haltstraf voor baldadigheid.


- Op 18 oktober werd een 12-jarige en een 14-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden in de eigen woning op verdenking van diverse zaken van openlijke geweldpleging in het Soesterkwartier in maart 2005.


- De politie hield op 26 oktober een 15-jarige jongen uit Amersfoort aan op verdenking van openlijke geweldpleging in het Soesterkwartier in maart 2005. Een 18-jarige man uit Amersfoort meldde zich dezelfde dag aan het bureau voor betrokkenheid bij dezelfde zaak, vernielingen van ruiten bij een pand in het Soesterkwartier en verdenking van diefstal in dezelfde periode.


- De politie heeft op 27 oktober en 28 oktober respectievelijk een 16-jarig meisje en een 15-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden voor betrokkenheid bij openlijke geweldplegingen bij woningen in maart 2005 in de wijk Soesterkwartier. Het meisje werd bovendien verdacht van diefstal uit een winkel in dezelfde periode.


- De politie heeft op 10 november een 15-jarige jongen en een 18-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging in maart 2005 in de wijk Soesterkwartier. Beiden werden gehoord en legden verklaringen af. De 15-jarige jongen werd tevens gehoord over betrokkenheid bij het ingooien van een ruit bij een kerk aan de Noordewierweg op 7 oktober van dit jaar.

Alle verdachten legden verklaringen af. Proces-verbaal wordt door de politie opgemaakt.