FNV

Collectieve zorgpolis voor leden van FNV-bonden

De 1,2 miljoen leden van de zestien FNV-bonden kunnen gebruik maken van een collectieve zorgverzekering met kortingen op de verplichte basispolis en aanvullende pakketten. Daartoe sluit de vakcentrale een meerjarig contract met zorgverzekeraar Menzis
Daartoe heeft de federatieraad van de FNV maandag het groene licht gegeven. De collectieve polis geldt ook voor partner en kinderen van de vakbondsleden en is daarmee de grootste tot nu toe.

De FNV adviseert de leden eerst te kijken of de werkgever met een goed aanbod komt. Meestal zal dat gunstiger zijn. Al was het maar omdat de vakbonden in cao's een werkgeversbijdrage in de premie bedingen. De leden krijgen binnenkort uitgebreide informatie in de bus.

''Iedereen kan bij de keuze van een zorgpolis natuurlijk zelf afwegen welke aanbieding het meest gunstig is", legt FNV-bestuurder Ton Heerts uit. "Voor FNV-leden die niet via hun werkgever een voordeliger verzekering hebben, is het Menzisaanbod in verreweg de meeste gevallen de beste keuze."

Menzis biedt FNV-leden een basispolis voor 996 euro per jaar. Bij jaarbetaling wordt dit zelfs 981 euro. In beide gevallen betekent dit een korting van ruim 5 procent op de nominale basispremies van Menzis. Keuze is er verder uit een drietal aanvullende verzekeringen en twee tandheelkundige polissen. Op deze pakketten biedt Menzis 9 procent korting.

Keuzestress is niet nodig, benadrukt Heerts. ''Iedereen kan nog tot 1 maart 2006 zijn doorlopende huidige verzekering opzeggen en heeft dan nog tot 1 mei de tijd om op een ander aanbod in te gaan. Wij doen nu een aanbod om onder de kerstboom over na te denken.''

De afgelopen maanden onderhandelde de FNV met diverse verzekeraars. Menzis - met 2,1 miljoen verzekerden de vierde zorgverzekeraar van Nederland - kwam met het meest aantrekkelijke aanbod. Daarbij gaf niet alleen de goede verhouding tussen prijs en kwaliteit de doorslag, maar ook het feit dat Menzis een exclusieve en langjarige strategische alliantie met de FNV wil aangaan.

Volgens Roger van Boxtel, voorzitter van de raad van bestuur van Menzis past het solidaire karakter van de vakbond goed bij Menzis. ''Als zorgverzekeraar zonder winstoogmerk bieden wij een combinatie van uitstekende zorg bij mensen in de buurt voor een goede prijs. Bovendien investeren wij in solide zorg door zorginnovaties, zodat zorg voor mensen die nu en in de toekomst afhankelijk zijn beschikbaar blijft.''

De FNV-leden worden op korte termijn schriftelijk geïnformeerd over het speciale aanbod van Menzis.