Rijn & Venen, 09.45 uur

Utrecht 22-11-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Buurtonderzoek autobranden

MAARSSEN Naar aanleiding van het incident op dinsdagavond 15 november waarbij vier autos in brand zijn gestoken op de Nicolaas Maesstraat, heeft de politie een buurtonderzoek gehouden. Dit heeft nog niet geleidt tot opsporing van verdachte(n). De politie blijft echter wel alert en vraagt burgers bij verdachte situaties direct te bellen naar 0900-8844. Bij heterdaad situaties, waarbij u getuige bent van een misdrijf, kunt u 112 bellen.

Straatroven

MAARSSEN Zaterdag,- en zondagavond hebben in Maarssen vier straatroven plaatsgevonden. De politie vermoedt dat het hierbij om dezelfde daders gaat.

Zaterdagavond 19 november rond 20.15 uur moest een 14-jarige jongen uit Maarssen onder bedreiging van een wapen zijn mobiele telefoon afgeven aan drie jongens. De jongen fietste vanuit Bisonspoor richting Pauwenkamp, toen hij ter hoogte van het zwembad door de jongens werd tegengehouden. Later die avond, tussen 21.00 en 21.30 vond een beroving plaats in Waterstede van twee jongens van 14 en 16 jaar. De jongens moesten hun fiets en mobiele telefoon afgeven.

Zondagavond 20 november omstreeks 18.45 uur werden twee 14-jarige meisjes het slachtoffer van een beroving op de Europalaan. Ook zij werden bedreigd met een wapen door drie jongens en moesten hun mobiele telefoon afgeven. Kort daarna vond om ongeveer 19.15 uur, een poging tot beroving plaats op de Dr. Plesmanlaan. Drie jongens van 13 en 15 jaar waren aan het skaten toen drie jongens op hun af kwamen. De oudste van de drie bedreigde hen. De slachtoffers hadden echter geen goederen bij zich om af te geven.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar deze straatroven. Het signalement van de eerste dader: jongen met lichtgetint uiterlijk (vermoedelijk Marokkaans), ongeveer 15/16 jaar, lengte 1.70 meter, normaal postuur. Hij droeg een donkere jas met een capuchon met een bontkraag en een donkere broek. Zondags droeg deze jongen ook een pet.

Tweede dader: blanke jongen, ongeveer 10/12 jaar, lengte 1.60 meter, en een mollig postuur. Hij droeg een donkerblauwe muts met omgeslagen rand met hierop een Nike-teken en een donkerkleurige jas. De derde dader heeft een blank uiterlijk, ongeveer 10/12 jaar oud, normaal postuur, 1.50 meter lang en kort gemillimeterd haar. Hij droeg een donkere jas.

Mocht u getuige zijn geweest van één van deze straatroven of u denkt de daders te herkennen aan het signalement of u heeft mogelijk andere informatie die kan leiden tot de oplossing van deze straatroven, neem dan contact op met de politie in Maarssen via 0900-8844. U kunt ook uw melding anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Gezochte Vinkevener aangehouden

VINKEVEEN - De 45-jarige man uit Vinkeveen, naar wie de politie op zoek was in verband met een grote wapenvondst, kon na binnengekomen informatie op 9 november ten zuiden van Rotterdam worden aangehouden. De Vinkevener wordt verdacht van het voorhanden hebben van een grote hoeveelheid (vuur)wapens, munitie en explosieven die op 3 september jongstleden in een woning in Vinkeveen werden aangetroffen. Op maandag 10 oktober werd in het kader van de eerder aangetroffen wapens op nog drie locaties doorzoekingen verricht. Deze doorzoekingen waren gericht op de aanhouding van de Vinkevener en het zoeken naar mogelijk nog meer (vuur)wapens, munitie en explosieven. De Vinkevener werd toen op geen van de locaties aangetroffen en er werden ook geen vuurwapens, munitie en explosieven gevonden. Inmiddels is de Vinkevener door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet en het opgemaakte dossier zal voor verdere afhandeling worden gezonden naar het Openbaar Ministerie.

Snelheidscontroles

VINKEVEEN Op maandagmiddag heeft de politie tussen 13.50 uur en 15.50 uur op de Provincialeweg N201 een snelheidscontrole gehouden. In totaal passeerden 2445 autos de controlepost. Daarvan reden 41 automobilisten harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 114 km/u.

KOCKENGEN Op maandagmiddag werd op de provincialeweg N401 op de snelheid gecontroleerd.

Tussen 14.00 uur en 16.00 uur werden 754 voertuigen gecontroleerd. In totaal hielden 10 automobilisten zich niet aan de maximum snelheid van 80 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 104 km/u.

Verkeerscontrole

LOENEN / BREUKELEN Op maandag heeft de politie tussen 14.45 uur en 23.00 uur op verschillende locaties in Breukelen en Loenen een verkeerscontrole gehouden.

In Breukelen werd gecontroleerd op het Stationsplein, Amerlandseweg en de Rijksstraatweg. In Loenen werd op de Rijksstraatweg gecontroleerd. Er werden in totaal 19 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere: geen fietsverlichting (2), niet dragen gordel (6), niet tonen kentekenbewijs (5), niet tonen rijbewijs (2) en kapotte dimverlichting (3).