Gemeente Geldermalsen

Discussieavond over verkeerssituatie Wilhelminastraat Beesd

22 november 2005 - Met enige regelmaat komen er bij de gemeente meldingen binnen met betrekking tot verkeersonveilige situaties. De Wilhelminastraat in Beesd komt daarbij ook regelmatig aan de orde. Naar aanleiding hiervan is deze straat samen met de kruising Kerkstraat/Achterweg opgenomen in het Uitvoeringsprogramma 2006 van het Verkeersveiligheidsplan Geldermalsen 2003.

De wens van de gemeente is de maximum snelheid op de Wilhelminastraat te verlagen naar 30 kilometer per uur. Daarnaast kunnen er (binnen een beperkt budget) extra maatregelen worden getroffen om de verkeersveiligheid te verhogen. Omwonenden weten veelal zelf het best welke verkeersproblematiek er precies in hun straat speelt en welke mogelijke oplossingen voor een verbetering zouden kunnen zorgen. Vandaar dat het gemeentebestuur hen actief bij de gedachtevorming over een plan van aanpak wil betrekken.

Op woensdag 7 december aanstaande organiseert het gemeentebestuur van Geldermalsen, vanaf 20.00 uur in de Dorpskring te Beesd, een discussieavond over de verkeerssituatie op de Wilhelminastraat en de kruising Kerkstraat/Achterweg. Het is de bedoeling dat de aanwezigen actief deelnemen aan een open discussie over de ervaren verkeersproblemen op deze wegen en mogelijke oplossingen. Naar aanleiding van de discussie wordt een voorstel ter verbetering van de verkeerssituatie uitgewerkt. Dat voorstel wordt vervolgens tijdens een tweede, nog nader in te plannen, avond aan de aanwonenden voorgelegd.