Stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht 22-11-2005 - Nieuwsberichten districten Stad Utrecht

Drie personen aangehouden op dak

UTRECHT Op het dak van een pand aan de Lange Koestraat werden in de nacht van maandag op dinsdag drie personen aangehouden. Een getuige zag de drie personen lopen en belde de politie die hen aanhield. Zij hadden inbrekerswerktuig bij zich.

Het drietal wilde geen personalia opgeven. Zij werden ingesloten voor verhoor.

Verdachte beroving aangehouden

UTRECHT- Een 29-jarige vrouw uit Utrecht werd maandagavond omstreeks 22.30 uur beroofd van haar tas. De vrouw parkeerde haar auto aan de Van Vollenhovelaan toen de ruit van haar auto werd ingeslagen en haar tas van de bijrijderstoel werd gegrist. Een getuige zag de beroving en belde de politie.

Met het opgegeven signalement kon de politie korte tijd later aan de Admiraal Helfrichlaan een verdachte aanhouden, een 15-jarige jongen uit Utrecht.

Jongens vernielen autos

UTRECHT Twee jongens van 8 en 18 jaar uit Utrecht werden maandagavond omstreeks 19.00 uur aangehouden, verdacht van het inslaan van ruiten van vier personenautos. De autos stonden geparkeerd aan de Australiëlaan.

Getuigen hadden een rode scooter met gedoofde lichten op het terrein zien rijden, evenals twee jongens te voet. Zij belden de politie die snel ter plaatse was en twee jongens zag wegrennen. Het tweetal werd achtervolgd en aangehouden. Tegen hen beiden werd proces-verbaal opgemaakt.

Man mishandeld op fiets

UTRECHT - Zondagmiddag omstreeks 16.00 uur werd een 66-jarige man op de fiets op de Burgemeester Norbruislaan mishandeld door twee jongens op een scooter.

Het tweetal probeerde de man te beroven van zijn portemonnee. De man werd geslagen, maar wist het tweetal van zich af te slaan, waarna zij op de vlucht sloegen richting de Plesmanlaan.

Het tweetal reed op een crèmekleurige scooter. Beiden hadden kort zwart haar, een getinte huidskleur en waren rond de 18 jaar oud. Een van hen droeg een zwarte jas met capuchon en bontkraag.

Op het moment van de mishandeling waren er mensen op straat. De politie roept hen op zich als getuige te melden: 0900-8844.