Activiteitenkalender B&W Rotterdam

Gemeente Rotterdam

Commissie voor Fysieke Infrastructuur en Verkeer

Dinsdag 22 november, 9.30 uur

De commissie bespreekt de uitkomsten van het overleg, dat de wethouder Fysieke Infrastructuur heeft gevoerd met de zes grote woningcorporaties over de voortgang in de aanpak van schotelantennes. Ook komen de afspraken aan de orde die deze wethouder heeft gemaakt met de Stichting Kinderkunsthal Rotterdam over de verplaatsing van Villa Zebra uit het Museumpark naar het voormalig Informatiecentrum Kop van Zuid aan de Stieltjesstraat.

Commissie voor Economie, Haven en Milieu

Donderdag 23 november, 9.30 uur

De vergadering staat volledig in het teken van het milieu. De commissie zal de Rotterdamse aanpak luchtkwaliteit en de voortgang Speerpunten milieu bespreken. Bij de voorbereiding op de begrotingsbehandeling zijn in de commissie zorgen geuit over de luchtkwaliteit.

Mits de commissie vindt dat zij voldoende informatie heeft gekregen, zal zij het raadsvoorstel behandelen waarin het college aangeeft het voornemen te hebben om een Warmtebedrijf op te richten. Daarbij wordt dan ook het vaststellen van de statuten betrokken. Dit gebeurt in het kader van de afspraken in de Kadernota Bestuurlijke Participaties. Daarin is vastgesteld dat de Raad tijdig geïnformeerd wordt bij oprichting van een bestuurlijke participatie en dat de Raad in staat wordt gesteld zijn wensen en bedenkingen aan het college kenbaar te maken.

Commissie voor Sociale Zaken en Onderwijs

Woensdag 23 november, 14.00 uur

De commissie bespreekt de position paper van het college over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). In deze uitgangspuntennotitie zet het college haar voorlopige visie op de invoering van de WMO in Rotterdam uiteen, die gepland staat voor 1 juli 2006. Ook geeft de commissie advies over de afdoening van de motie Kaya. Deze motie is in april jl. ingediend vanwege de vastgelopen onderhandelingen van de gemeente met de vakbonden over de uitstroom van het aantal ID-banen. Naar aanleiding van de motie zijn de onderhandelingen heropend en is een akkoord bereikt over het ID-uitstroombeleid.

Commissie Rekenkamer Rotterdam (CRR)

Woensdag 23 november, 14.00 uur, SH 105

Op de agenda van de CRR staan onder andere de stand van zaken inzake de benoeming van een plaatsvervangend directeur Rekenkamer en de voortgang van lopende onderzoeken.

Commissie tot Onderzoek van de Rekening (COR)

Woensdag 23 november, 15.00 uur, SH 105

(aansluitend aan de vergadering van de Commissie Rekenkamer Rotterdam)

Tijdens het verantwoordingsdebat in juni jl. heeft de gemeenteraad besloten tot een evaluatieonderzoek naar het verantwoordingsproces. Dit onderzoek is onder het beheer van de COR tot stand gekomen en richt zich vooral op de financiële informatievoorziening. Dit is de eerste keer dat de commissie het concept-rapport integraal bespreekt. Voorts wordt gesproken over het geactualiseerde normenkader voor de accountantscontrole over de rekening 2005 en welke controleaccenten de COR daarbij van extra belang acht.

Vergadering Gemeenteraad

Slotdebat Begroting 2006

Donderdag 24 november 2005, 10.00 uur, raadzaal

De gemeenteraad neemt een besluit over de begroting voor 2006. De begrotingsbehandeling is begonnen met de algemene beschouwingen op 13 oktober. Op 24 november wordt het begrotingsdebat voortgezet en stemmen de fracties over moties en wijzigingsvoorstellen. Verder stelt de gemeenteraad de belastingtarieven voor 2006 vast en komt de brief van het college over de subsidie-ingrepen aan de orde. Ook wordt het initiatiefvoorstel van raadslid mevrouw E.L. Kuijper (PvdA) Stadsgeschiedenis aan de meter besproken.

Bron: Griffie, 16-11-2005

[s?rotterdam.Openbaar_60327.OTAP_RDM Content
ite_250003.Griffie_2050902.Nieuwsbericht_2050906.Commissieberichten_20 29681.Commissieberichten 2_2055547.Commissiebericht van_2082031]