De Nederlandse Bank


DNB-symposium over vertrouwen op 22 november 2005 Nieuwsbericht

Datum leeg 08/11/2005

Op 22 november 2005 zal DNB een symposium houden, met de titel: 'Vertrouwen, cement van de samenleving en aanjager van de economie'. Het symposium vindt plaats in De Rode Hoed te Amsterdam.

Vertrouwen heeft een groot aantal raakvlakken met het werk van de Nederlandsche Bank. Geld wordt ook wel geduid als gestold vertrouwen. En dat geldt niet alleen voor het geld wat je in de hand kunt houden, maar ook over geld dat is toevertrouwd aan financiële instellingen en markten. Vertrouwen is het cement van de samenleving en aanjager van de economie. Dit is dan ook de titel van het symposium dat plaatsvindt in de Amsterdamse Rode Hoed. Hiervoor zijn onder andere politici, vertegenwoordigers van werkgevers en vakbeweging, wetenschappers en relaties van DNB uitgenodigd.

Tijdens het symposium presenteert DNB-president Nout Wellink een onderzoek over vertrouwen en economie. Dit thema werd onderzocht door de DNB'ers Henriëtte Prast en Robert Mosch, iIn samenwerking met Fred van Raaij, hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg. Deze studie brengt in kaart wat de rol van vertrouwen is in de economie. Waar hangt vertrouwen van Nederlanders van af? En hoe zouden we het kunnen beïnvloeden?

Publicist Paul Scheffer zal een lezing houden, getiteld: `Balansverlies: over de economie en cultuur van vertrouwen.'

Tot slot is er een paneldiscussie onder leiding van Marcel van Dam. Aan deze discussie zullen onder andere Roderick Munsters, directeur Vermogensbeheer van het ABP en DNB-commissaris Frits Bolkestein deelnemen.

Neem voor meer informatie contact op met de informatiedesk van DNB: tel. 0900- 5200 520 (35 cent per minuut)/ e-mail: info@dnb.nl.

[s?root.de_kennisBank.Nieuws__persberichten___speeches.DNB.Nieuws_2005 .DNB-symposium_over_vertrouwen_op_22_november_2005] leeg