Gemeente Aalburg


Inzameling chemisch afval: tweede ronde in 2005 logoklein.jpg

Vanaf dinsdag 22 november tot en met vrijdag 25 november 2005 haalt de KCA-auto voor de tweede keer dit jaar chemisch afval en klein Wit- en Bruingoed op van de inwoners in de gemeente Aalburg.

De KCA-auto rijdt in haar ronde niet door alle straten maar u kunt op gezette tijden uw afval afgeven op bepaalde opstelplaatsen van de KCA-auto bij u in de buurt. Het voordeel hiervan is dat u zelf kunt bepalen waar en wanneer u uw chemisch afval en het klein Wit- en Bruingoed wilt afgeven.

Er zijn over een hele dag meerdere plaatsen aangewezen in meerdere kernen en verdeeld over de hele inzamelperiode. Ook 's avonds staat de auto gedurende 2 uur op meerdere plaatsen.

Wilt u weten wanneer u het chemisch afval en het klein WEB bij u in de buurt kunt afgeven? Kijk in de afvalophaalkalender 2005 of in de krant van volgende week. Per kern staat dan aangegeven wanneer u de KCA-auto waar kunt verwachten. Door een wisseling van inzamelaar, kan het mogelijk zijn dat de KCA-auto niet op precies dezelfde plaats staat als u gewend bent.

Welke producten behoren tot het Klein Chemisch Afval (KCA)??

In de nieuwe KCA-lijst zijn 5 hoofdgroepen te onderscheiden:

Huishouden
batterijen

spaarlampen/energiezuinige lampen

TL-buizen

Vloeibare gootsteenontstopper

Lampenolie

Petroleum

Bestrijdingsmiddelen / insecticiden

Medicijnkastje
medicijnen

kwikthermometers

injectienaalden

Doe-het-zelf
verf, lak, beits en houtverduurzamingsmiddelen

bij het verven gebruikte producten zoals terpentine, thinner, verfafbijt, verfverdunner, kwastreiniger, kwastontharder en wasbenzine

kwikschakelaars

Hobby
fotofixeer

foto-ontwikkelaar

etsvloeistoffen zoals salpeterzuur of zwavelzuur

zoutzuur

Vervoer
accu's

benzine

motorolie, afgewerkte olie en remolie

oliefilters

U kunt in de komende inzamelronde van KCA ook klein-WEB afgeven aan de KCA-auto.

Onder klein WEB wordt verstaan:


1. alleen apparaten kleiner dan 40x40x40 cm met stekker en/of batterij


2. batterijen in apparatuur mogen erin blijven zitten


3. stofzuigerzakken moeten uit de stofzuiger gehaald worden


4. frituurolie/-vet moet uit de frituurpan gehaald worden

Om welke apparatuur gaat het dan?

Enkele voorbeelden:

Accuoplader, videorecorder, DHZ-apparatuur zoals boormachine, decoupeerzaag etc, elektrische deken, heetwatertoestel, klokradio, kruimeldief, magnetron, kook- en voedselbereidingsapparatuur, radio, elektrisch speelgoed, elektrisch tuingereedschap.

Tegenwoordig is het inzamelen van Wit- en Bruingoed zodanig uitgebreid dat dit ook gratis bij u aan huis kan worden opgehaald. Hebt u overtollige of kapotte grote elektrische apparaten (vrieskisten, koelkasten e.d.) dan worden deze na telefonische melding bij het Kringloopbedrijf Twiddus (tel 0416-560043 tussen 09.00 en 17.00 uur) gratis bij u aan huis opgehaald

Al langer kunt u alle huishoudelijke apparaten waar een stekker aan zit of een batterij of accu bevat brengen naar het milieustation in Giessen.