Stadsdeel Amsterdam Centrum

Inspraak Oude en Nieuwe Hoogstraat

Als de werkzaamheden aan de Oudezijds Achterburgwal zijn afgerond, wil het stadsdeel graag verder met het opknappen van de Oude en de Nieuwe Hoogstraat. De herinrichting van de Oude en Nieuwe Hoogstraat is een belangrijke impuls voor een gewenste algehele kwaliteitsverbetering. Over de plannen voor deze straten vindt op dinsdag 22 november een inspraakavond plaats.

Drukke route

De verbinding Damstraat-Oude Doelenstraat-Hoogstraten is een zeer drukke toeristische route, die gekenmerkt wordt door een divers aanbod van horeca en detailhandel. Deze as vormt ook een belangrijke schakel in de fietsroute van en naar de oostelijke binnenstad (Sint Antoniesbreestraat, Jodenbreestraat en Muiderstraat).

Nieuwe inrichting

Waar een nieuwe inrichting vande straat toe kan leiden, kunt u zien in bijvoorbeeld de negen straatjes of de Staalstraat. De onlangs ingerichte Staalstraat is goed bevallen, daarom is het voorstel om de Oude en de Nieuwe Hoogstraat volgens dezelfde uitgangspunten in te richten. Dit houdt in dat er gebakken klinkers worden gebruikt en hardstenen trottoirbanden. Het fietspad ligt verdiept ten opzichte van het trottoir, zodat er een duidelijker scheiding is tussen het voetgangers- en het fietsersgedeelte. De tussengelegen brug 224 en directe omgeving vallen ook binnen het plangebied (zogenaamde Bushuissluis). Hier worden extra fietsenrekken geplaatst.

Fietspad

De breedte van het fietspad is een probleem, omdat de officiële normeringen niet haalbaar zijn vanwege de beperkte ruimte tussen de gevels. Het voorstel is nu om een breedte van drie meter te hanteren, wat ook de minimale breedte-eis is van de Fietsersbond. Dit houdt in dat het voetpad iets smaller wordt dan nu het geval is. Enkele ondernemers en bewoners hebben al laten weten hier bezwaren tegen te hebben.

Inspraak

Over de plannen voor de Oude en de Nieuwe Hoogstraat wil het stadsdeel graag uw mening weten. Graag nodigen wij u uit voor een inspraakavond:

Datum: dinsdag 22 november 2005

Plaats: in zaal 0235 van het stadhuis, Amstel 1

Tijd: 20.00 uur

Tijdens deze avond zal stadsdeelwethouder Guido Fankfurther aanwezig zijn om uw mening te horen over het plan.

Schriftelijke reactie

U kunt ook schriftelijk reageren, tot dinsdag 6 december 2005. Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze inspraakavond kunt u hier klikken.