Vereniging Nederlandse Gemeenten

Bijeenkomst handreiking externe veiligheid

De VNG organiseert op 22 november in Utrecht een bijeenkomst waar de handreiking Externe Veiligheid (EV) wordt gepresenteerd. Na de plenaire opening en een inleiding op de handreiking wordt tijdens twee inloopronden ingegaan op de laatste stand van zaken van diverse onderwerpen rondom externe veiligheid. Hierbij kunt u ook vragen stellen aan de inleider.

De VNG heeft vorig jaar haar Visie op Externe Veiligheid gepresenteerd. Hierop heeft de VNG nu een handreiking opgesteld voor ambtenaren milieu, ruimtelijke ordening en rampenbestrijding die de wet- en regelgeving moet uitvoeren en implementeren. Externe Veiligheid is een complex thema voor gemeenten. Het is een onzichtbaar milieuaspect met grote gevolgen voor de gemeentelijke ruimtelijke ordening en voorbereiding op de rampenbestrijding. Er is veel EV wetgeving op van toepassing, naast het overkoepelende Besluit EV Inrichtingen (BEVI) betreft het ook gedetailleerde wetgeving in de vorm van het Vuurwerkbesluit.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht op www.congresenstudiecentrum.nl. De bijeenkomst is van 13.30 uur tot 16.30 uur in Utrecht. Deelname is kosteloos.