Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting:
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

20 november 2005

Zutphen - vernieling en graffiti

Van vrijdag (18/11) op zaterdag hebben vandalen bij het winkelcentrum De Brink met viltstiften kreten en het teken van de White Power op ruiten en een paal aangebracht. Ook werd een ruit bekrast. De schade is aanzienlijk en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Zutphen - winkelende agent grijpt dief

Een in Zutphen winkelende agent heeft zaterdagochtend geholpen bij de aanhouding van een winkeldief. De man, een 58-jarige Rotterdammer had samen met een andere man en vrouw bij een kledingzaak aan de Beukerstraat een dure jas gestolen. Dit werd opgemerkt waarop het trio er vandoor ging, zich splitste en de jas op straat liet vallen. Het personeel achtervolgde luid roepend de aangehouden man, die richting de Turfstraat rende. De Deventer agent die met z'n gezin in Zutphen winkelde bedacht zich geen moment en hield de verdachte aan. Deze is in verzekering gesteld en hield een wazig verhaal over de diefstal, terwijl de camerabeelden van de zaak de diefstal haarscherp hebben vastgelegd!

Wichmond - verjaardagspartijtje valt in duigen

Een verjaardagspartijtje van een 10-jarige jongen uit Zutphen is zaterdagmiddag in duigen gevallen toen één van de auto's met jeugdige feestgangers werd aangereden door een 57-jarige man uit Steenderen. De laatste werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De feestgangers raakten niet gewond, zij zaten allemaal netjes in de gordel!

Het ongeluk gebeurde omstreeks 12.40 uur op de Den Elterweg bij de afslag met de Broekweg. De feestgangers hadden de kinderen netjes over twee auto's verdeeld en waren op weg naar Doetinchem. Bij de Broekweg moest de 41-jarige moeder afremmen voor een afslaande auto. De achter haar rijdende Steendenaar lette op dat moment even niet op, zo verklaarde hij later aan de politie en botste met volle snelheid op de auto met kinderen. De vrouw stuurde direct naar rechts en gelukkig bleek geen van de kinderen gewond. De veroorzaker van de aanrijding is met borstklachten overgebracht naar het Zutphense ziekenhuis. Door de aanrijding raakte de weg besmeurd met olie en koelvloeistof. De brandweer heeft de weg gereinigd en de beide autowrakken zijn afgesleept. Het partijtje werd afgeblazen, wanneer het wèl gevierd wordt, is nog niet bekend.

Ondanks het ongeval heeft de politie de betrokken familie direct een pluim gegeven voor de wijze waarop zij de kinderen veilig vervoerden !

Twello - venten zonder vergunning

Werd er halverwege de week nog gewaarschuwd voor een man die in Twello bedelde, zaterdag werd een 24-jarige Pool in het dorp aangetroffen die kaarten aan het verkopen was. De politie kreeg enkele meldingen en sprak hem op de v.d. Duyn van Maesdam-straat aan. Op het politiebureau werd contact met de officier van justitie opgenomen en deze bepaalde dat de man een boete van 50 euro kreeg voor het venten zonder vergunning. De man deed afstand van zijn kaarten.

Laren - boete voor afval verbranden

Agenten hebben zaterdagmiddag proces-verbaal opgemaakt tegen een 27-jarige man uit Laren. Tijdens hun surveillance zagen zij een enorme rookpluim. Toen zij het vuur gelokaliseerd hadden bleek de man op zijn erf aan de Ooldselaan afval aan het verbranden te zijn. In de afvalhoop lag onder meer plastic en geverfd hout.

Zutphen - portemonnee gevonden

Terwijl de 58-jarige Zutphense eigenaresse in de binnenstad nog druk aan het zoeken was naar haar portemonnee lag deze al, met alles erin, op het politiebureau. Een oud-politieman had hem op de Beukerstraat gevonden en was direct naar het politiebureau gegaan. Aan de hand van de pasjes (sommige met pincode) en na enkele belletjes werd de nog zoekende vrouw bereikt. De vrouw is gewezen op het gevaar om pasjes met code bij elkaar te bewaren.

Brummen - aantreffen gestolen auto

Tijdens surveillance werd door de politie zaterdagavond rond 22.45 op de N 345 op de vluchtstrook een auto zonder bestuurder aangetroffen. Toen de auto gecontroleerd werd bleek de bedrading te zijn doorverbonden. De Apeldoornse eigenaresse werd via het kenteken benaderd en zij had de auto nog niets gemist. De auto is afgesleept en in de omgeving werd niemand meer aangetroffen.

Zutphen- trio aangehouden voor vernieling

De politie heeft zondag, even na middernacht drie Zutphense jongens (15,17 en 18) aangehouden voor vernieling van een autoruit. De ruit was ingeslagen aan de Van Kolstraat en na enig speurwerk werd het trio op de Gerard Doustraat aangetroffen. Op het politiebureau bleek de 17-jarige de boosdoener. De schade wordt geregeld en de jongen wordt naar een preventieproject verwezen waar een passende maatregel wordt getroffen.

Zutphen - drank maakt meer kapot dan je lief is

Deze uitspraak zal een 30-jarige Zutphenaar wel enige tijd bezig houden, wanneer hij de rekening van de beschadigde politiebus en de boete voor openbare dronkenschap krijgt.
Wat gebeurde er ? Agenten troffen de man zondag rond 01.50 uur in kennelijk staat op de Schupstoel aan. Zij zagen dat hij een fietsslot weggooide en spraken hem hierover aan. Triomfantelijk toonde de Zutphenaar een nieuw slot, maar was zo onvast ter been, dat hij met z'n fiets tegen de politiebus viel. Toen agenten zijn naam wilden hebben om de schade te regelen, wilde de man niet meer meewerken. Hij is aangehouden en in een politiecel ingesloten en wordt vandaag verhoord.

Gorssel - auto belandt in tuin

Een 30-jarige Deventenaar heeft zondagochtend zijn auto volledig total loss gereden toen hij op de Deventerweg tegen een middengeleider reed en verderop in een tuin tot stilstand kwam. Zelf raakte hij gewond en werd in het Deventer ziekenhuis opgenomen. De aanrijding gebeurde omstreeks 04.20 uur toen de man vanuit Zutphen richting zijn woonplaats reed. Buurtbewoners werden wakker door de klap en waarschuwden de politie. Diverse eenheden en een ambulance gingen ter plaatse. De bestuurder werd gewond aangetroffen en is door ambulancepersoneel geholpen en naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn auto was na de klap via twee tuinen de struiken ingereden en was bijna aan het gezicht onttrokken. Met veel moeite kon deze door een sleepbedrijf worden geborgen.

Zutphen - verlichtingscontrole

Ook deze nacht heeft de politie de verlichting van het uitgaanspubliek gecontroleerd. In totaal bleken 19 personen de verlichting niet in orde te hebben en werden hiervoor geverbaliseerd. Niet iedereen begreep de uitleg van de politie, dat het om hun eigen veiligheid ging. De oorzaak: misschien iets te veel gedronken !

Einde berichten

---- --