Restaurantgids GaultMillau 2006 op Champagne aan Zee

Uitgeverij de wijnpers

http://www.wijnpers.nl

Op zondag 20 november om 15.30 uur zal de populaire schrijver Ronald Giphart op geheel eigen wijze tijdens de lancering van de restaurantgids GaultMillau Nederland 2006, in het Kurhaus te Scheveningen, de prijs uitreiken aan de Chef van het jaar 2006 en Belofte van het jaar 2006.

De professionele beoordelingen in de GaultMillau Nederland, onverbiddelijk in hun kritiek, zijn bovenal geschreven met liefde en respect voor het vak. Duidelijke, doch ook sfeervolle beschrijvingen en het heldere puntensysteem geven de lezer bij voorbaat al een goed beeld van wat men ervan kan verwachten. In korte tijd is GaultMillau ook in Nederland een begrip geworden. Met een oplage van 45.000 heeft deze gids zich een belangrijke plaats verworven bij de gastronomen in de Benelux. Door de hernieuwde uitgave van de box met daarin de Nederlanden België/Luxemburg editie gaan we in Nederland dit jaar naar de 15.000. De verspreiding gaat via boekhandel en bedrijfsleven.

GENOMINEERD zijn voor Chef van het jaar 2006:
Hans van Wolde - Beluga
10)Lucas Rive - Bokkedoorns
11)Paul van de Bunt - De Leuf
12)Jannis Brevet - Interscaldes
13)Martin Kruidhof - Lindenhof

Voor Belofte van het jaar 2006:
Thorvald de Winter - Apicius
Karl van Baggem - Auguste
Ralf Berendsen - Kasteel Wittem

Tien topchefs zullen 100-en amuses presenteren. Hierbij onder andere Cees Helder - Parkheuvel
Paul van de Bunt - De Leuf
Jannis Brevet - Interscaldes
Karl van Baggem - Auguste
Michiel Deenik - Visaandeschelde
Koos van Noort - Kandinsky
Chris Naylor - Vermeer
Robert Kranenborg - Le Cirque
Thorvald de Winter - Apicius
Pascal Jalhaij - Chatillon

Champagne aan Zee, de grootste champagneproeverij in Europa, gaat dit jaar voor het eerst samen met de lancering van de GaultMillau Nederland 2006.

De meest prestigieuze champagnehuizen zullen vertegenwoordigd zijn: meer dan 20 huizen laten ruim 100 verschillende Champagnes proeven.
Ook dit jaar wordt weer de parallelmanifestatie 'Sprankelend' gehouden: in gescheiden zalen zal een keur aan mousserende wijnen uit de gehele wereld te proeven zijn.

Er vinden ook een aantal Masterclasses en speciale presentaties plaats:
- Waarom andere bubbels champagne nooit in zullen halen
- Alle bubbels op een rij: bubbels uit de hele wereld
- Masterclass champagnes met verschillende soorten oesters
- Workshops champagne - oesters openen en genieten

- Sabreurs die op verzoek met de sabel champagneflessen openen
- Masterclass oesters en oesters openen

Het bezoekersaantal is dit jaar op 1000 gelimiteerd.

Plaats : Steigenberger Kurhaus Hotel Scheveningen Tijd : van 12.00 uur tot 18.00 uur
Lancering Gault Millau 2006 : 15.30 uur
Informatie en boekingen : www.wijnpers.nl/champagne Informatie overnachtingen : www.kurhaus.nl