Ingezonden persbericht
----------
De lancering van de restaurantgids GaultMillau Nederland 2006
De populaire schrijver Ronald Giphart zal op geheel eigen wijze tijdens de lancering van de restaurantgids GaultMillau Nederland 2006 de prijs uitreiken aan de Chef van het jaar 2006 en Belofte van het jaar 2006.
Dit vrolijke bruisende feest vindt plaats op zondag 20 november tijdens Champagne aan Zee. Dan wordt bekend gemaakt aan wie Jonnie Boer -Chef van het jaar 2005- en Jacob Jan Boerma -Belofte van het jaar 2006- de scepter gaan doorgeven.
Dat naast de prijsuitreiking het culinaire aspect op deze dag een belangrijke plaats zal innemen behoeft geen twijfel. Er zullen door de beste chefs van Nederland speciaal voor champagne gecomponeerde amuses bereid worden, waar iedere bezoeker ruimschoots van kan genieten.
Datum : zondag 20 november 2005
Plaats : Steigenberg Kurhaus Hotel te Scheveniningen: GaultMillau lounge
Tijd lancering : 15.30 uur
Tijd proeverij : 12.00 - 18.00 uur
GENOMINEERDEN
Reeds op de 23ste oktober wordt de bekendmaking van de genomineerden feestelijk gevierd, samen met de lancering van het nieuwe boek van de bekende oenoloog Kees van Leeuwen van Chateau Cheval Blanc. Dit gebeurt tijdens de -eveneens door Perswijn georganiseerde- proeverij Klassiek Europa in The Grand te Amsterdam.
BESCHRIJVING
Dat de Nederlandse keuken momenteel op een bijzonder hoog niveau staat, zult u zeker merken op deze presentatie. Maar ook de vele professionele beoordelingen in deze restaurantgids leveren het bewijs.
De GaultMillau Nederland is onverbiddelijk in zijn kritiek, maar bovenal geschreven met liefde en respect voor het vak. De duidelijke, doch ook sfeervolle beschrijvingen en het heldere puntensysteem van de -meer dan 600- restaurants, geven de lezer bij voorbaat al een goed beeld van wat men ervan kan verwachten.
BEREIK
Het eerste jaar van deze puur Nederlandse restaurantgids is succesvol verlopen, en in korte tijd is GaultMillau ook in Nederland een begrip geworden. Met een oplage van 45.000 heeft deze gids zich nu al een belangrijke plaats verworven bij de gastronomen in de Benelux. Door het succes van de afgelopen jaren en de hernieuwde uitgave van de box met daarin de Nederland- en België/Luxemburg editie verwachten we in 2006 een nog groter bereik te krijgen. In Nederland alleen al gaan we van de 10.000 naar de 15.000. De verspreiding gaat via boekhandel en bedrijfsleven. Er staan voor deze uitgave reeds vele verrassende acties gepland.
Ingezonden persbericht