Ingezonden persbericht
-----------------------
Amsterdam, 9 juli 2005
Hét wijntijdschrift voor liefhebber en professional
Champagne aan Zee en Sprankelend 2005
Op zondag 20 november 2005 organiseert Perswijn, het toonaangevende wijntijdschrift binnen de Benelux met een oplage van 15.000 exemplaren, voor de vierde maal dihet grootste bruisende evenement in Europa. 'Champagne aan Zee' in het Steigenberger Kurhaus Hotel.
Tijdens Op dit evenement zullen meer dan 30 Champagnehuizen, ruim 100 verschillende Champagnes laten proeven. De meesteVrijwel alle prestigieuze huizen zullen deze middag vertegenwoordigd zijn., waardoor Eeen vergelijking tussen de verschillende Champagnes en speciale cuvée's is op korte afstand te maken is. Voor eenieder zal het weer een feest zijn een favoriete Champagne te vinden.
Opnieuw zal dit jaar is de paralelmanifestatieparallelmanifestatie "Sprankelend"", met mousserende wijnen uit de gehele wereld gehouden worden. In gescheiden zalen zullenDiverse mousserende wijnen uit de gehele werelerende wijnen uit de gehele wereld zullen hier dan ook te proeven zijn.
Plaats : Steigenberger Kurhaus Hotel Scheveningen
Tijd : van 12.00 uur tot 18.00 uur
Entrée : E 35,--
Internet : www.wijnpers.nl/champagne (voor (informatie, en boekingen vanaf 1 september)
Naast de gangbare presentaties van de Champagnehuizen in alle zalen van het Kurhaus zullenverzorgen wijnmakers of vertegenwoordigers van een select aantal Champagnehuizen er ook een beperkt aantal Masterclasses en speciale presentaties plaatsvinden. Naast uitgebreide Afgevaardigden en wijnmakers van een select aantal Champagnehuizen geven uitleg enkan men tijdens deze speciale presentaties laten de mooiste Cchampagnes proevenverwachten. Vanaf 15 september oktober zullen de thema's van de Masterclasses bekend gemaakt worden.
Tijdens Champagne aan ZeeOp dit evenement zal tevens 2005 zal ook de lancering plaatsvinden van de 'GaultMillau 2006 - Nederland editie' plaatsvinden. Deze restaurantgids metheeft een oplage van 45.000 en , dieheeft zich in korte tijd een belangrijke plaats heeft verworvenweten te bemachtigen bijonder de gastronomen in de Benelux. Ook zullen deze middag hier de "chef van het jaar" en de "aankomend chef van het jaar" bekend gemaakt worden.
Champagne aan Zee trok vorig jaar meer dan 1400 bezoekers. Er zullen vanaf zaterdag weer ca. 1500 flessen gekoeld liggen. De kwaliteit van het evenement zal benadrukt worden door een restrictief en gemaximeerd toegangsbeleid. Dit wordt ingegeven door de zeer grote toeloop van liefhebbers vorig jaar. André, vindt dit een beetje een onsamenhangende alinea, weet niet goed wat je hier precies mee wilt?
Gezien het succes van vorig jaar zal zal ook dit jaar het culinaire aspect meer nog meerweer onder de aandacht gebracht wordenkrijgen door het serveren van speciaal voor mousserende wijn gecomponeerde amuses te serveren. Tevens zullen Sabreurs zullen op verzoek met de sabel Champagneflessen openen. Een beperkt aantal deelnemers kunnen zelfs praktijkervaring opdoen!
Er zullen vanaf zaterdag weer ca. 2.000 flessen mousserende wijn gekoeld liggen. Een variatie aan Champagnes en mousserende wijnen ligt op u te wachten......
Het Kurhaus Hhotel Scheveningen zal weerderom zorgdragen voor een mooiebijpassend lunch- en een spectaceldinerarrangement, welke vanzelfsprekend natuurlijk begeleid worden door Champagne. Deze arrangementen kunnen eventueel worden aangevuld met een Ook biedt Het Kurhaus Hotel mooie arrangementen aan, met overnachtingen op zaterdag en/of zondag. Kijk voor de speciale arrangementen op ( www.kurhaus.nl).
Champagne aan Zee wordt georganiseerd door Perswijn, hét toonaangevende wijntijdschrift binnen de Benelux met een oplage van 15.000 exemplaren. Voor meer informatie: www.perswijn.nl
---