Gemeente Den Haag

november 2005
Nieuwe Haagse televisieserie over gezond en lekker eten (16 november)

Gemeente en inwoners werken samen aan terugdringen gezondheidsachterstand

Zondag 20 november 2005 start om 11.25 uur de nieuwe televisieserie 'Een kijkje in de Haagse keuken' op TV West. De serie over gezonde voeding laat inwoners van Den Haag zien hoe je gezond en lekker kunt koken. Het is een initiatief van de gemeente en ETV.nl Haaglanden, om gezondheidsachterstanden in de stad aan te pakken. Wethouder Klijnsma van Volksgezondheid is op vrijdag 18 november bij de feestelijke première in Centrum Mosaïco.

De televisieserie bestaat uit zes afleveringen en is gemaakt voor het actieprogramma 'gezondheidsachterstand moet wijken!'. De gemeente werkt in zes actiewijken samen met wijkbewoners en professionals aan het verminderen van gezondheidsachterstand. Het gaat om Transvaal, Schilderswijk, Moerwijk/Morgenstond, Laak Noord, Bouwlust/Vrederust en Regentes Valkenbos.

Alle actiewijken komen aan de beurt in de televisieserie. De wijken hebben zelf interessante projecten gekozen voor de serie over voeding. Voorbeelden zijn de buurttuinen in Laak Noord en het kinderkookcafé in Regentes Valkenbos. Iedere aflevering duurt ongeveer acht minuten en sluit af met 'Kok Mojgan kookt mee'. Zij belt ergens aan in een actiewijk, kookt mee en geeft tips over gezonde voeding.

Vanaf 20 november start iedere zondag een nieuwe aflevering op TV West om 11.25 uur (herhaling dagelijks om 10.25 uur). De serie is geproduceerd door productiebedrijf Idee aan Zee. Meer informatie staat op www.etv.nl/eenkijkjeindehaagsekeuken Eerder is al de serie 'Den Haag in beweging' uitgezonden. ETV.nl Haaglanden is een samenwerking van RTV West en de Mondriaan onderwijsgroep, met steun van de gemeente Den Haag.