Gemeente Abcoude


Uitnodiging: bewonersavond Botshol

Twee hoofdtaken van het hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV) zijn zorgen voor veilige waterkeringen en zorgen voor een goed waterbeheer. In het afgelopen jaar is met de belanghebbenden aan de Waverdijk en de Botshol contact geweest over de ophoging van de kade. Onlangs is AGV ook begonnen met het opstellen van een watergebiedsplan waarvan de polder Botshol deel uitmaakt. Om u nader te informeren, nodigen wij u uit voor een gecombineerde informatieavond op 17 november 2005 waarop beide onderwerpen aan de orde komen.

Kadereconstructie
Medewerkers van Dienst Waterbeheer en Riolering (DWR) hebben de afgelopen maanden overleg gehad met de belanghebbenden aan de Waverdijk en Botshol om het werk voor te bereiden en afspraken te maken over de uitvoering. Op de avond zullen wij de uitvoering en planning van de verschillende werkzaamheden nader toelichten. Ook wordt er een voorstel gedaan voor de herplanting als de kadereconstructie klaar is.
Bij de ophoging van de Waverdijk en de Botshol wordt ook de weg vernieuwd. Gemeente Abcoude is aanwezig om vragen en/of opmerkingen ten aanzien van de verkeersituatie op de Botshol te inventariseren dan wel te beantwoorden. De gemeente presenteert dus niet het verkeersplan.

Watergebiedsplan
De polder Botshol is onderdeel van het watergebiedsplan Groot Mijdrecht, 1e en 2e Bedijking, Wilnis-Veldzijde en Botshol. Tijdens de avond krijgt u een toelichting op wat het watergebiedsplan inhoudt. Daarnaast willen wij graag inventariseren welke knelpunten op het gebied van de waterhuishouding er in de huidige situatie in het gebied zijn (peil, aan- of afvoer, waterkwaliteit, ecologie). Uw inbreng vinden wij daarbij belangrijk.

De avond vindt plaats op donderdag 17 november 2005 in het Parochiehuis t Trefpunt, Kerkstraat 23 te Abcoude. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot ca. 22.00 uur. Vanaf 19.15 uur is de zaal open. Het eerste deel van de avond bestaat uit een aantal presentaties met toelichting. Het tweede deel is ingericht als markt. Aan verschillende tafels kunt u nader informatie inwinnen of medewerkers spreken over de onderwerpen waarin u geïnteresseerd bent.

Als u nog vragen heeft over deze uitnodiging kunt u contact opnemen over

* kadereconstructie: Martijn van den Hoek van DWR, telefoon (020) 608 36 73

* watergebiedsplan: Kirsty Blatter van DWR

Wij hopen u te ontmoeten op 17 november.

Met vriendelijke groeten,

Ing. J.A. Teeuw
Afdeling Waterkeringen DWR

---

10 november 2005
Gemeentegids 2005/2006
Burgerjaarverslag 2004
Digitale nieuwsbrief
Connectcar

© 2005 Gemeente Abcoude. Disclaimer