Gemeente Bussum

Besluitvorming GVVP in januari 2006

De behandeling van het definitieve Gemeentelijk Verkeer en Vervoerplan (GVVP) vindt plaats in de vergadering van de commissie Ruimte op 21 december aanstaande, waarna besluitvorming zal plaatsvinden in de gemeenteraads-vergadering van 12 januari 2006.

Dit in tegenstelling tot de eerdere planning, waarin het GVVP op 23 november in de commissie zou worden behandeld en op 8 december in de raad.

Het uitstel heeft te maken met de verwerking van het grote aantal inspraakreacties, naar aanleiding van de inspraakavond op 5 oktober jl. en de terinzagelegging van het conceptplan. Daarnaast hebben er ten aanzien van de Brinklaan extra gesprekken, analyses en tellingen plaatsgevonden, die ook in het definitieve plan verwerkt moeten worden.

De Parkeernota 2005 is, na inspraak, inmiddels al wel door het college vastgesteld en aangemeld voor behandeling in de commissie Ruimte van 23 november aanstaande. De Parkeernota 2005 geldt als input voor het GVVP. Met de inhoud is reeds rekening gehouden in het conceptplan GVVP. Aangezien het definitieve GVVP ten aanzien van het onderwerp parkeren niet zal afwijken van het concept, kan de Parkeernota los van het GVVP behandeld worden.