Gemeente Hengelo

Voltooiïng nieuwbouwplan O-kwadraat te Hengelo

Mogelijkheden voor wonen met zorg

Op 4 november 2005 verrichtte wethouder B. Otten de officiële handeling ter voltooiing van het nieuwbouwplan O-kwadraat in de Afrikanerbuurt in het centrum van Hengelo. Het nieuwbouwplan bestaat uit 70 huurappartementen in De Kaap en Midrand, 14 koopappartementen in De Bloemfonteyn en De Rietfonteyn en de renovatie van de voormalige Schaepman Mavo in 6 appartementen.
Het nieuwbouwplan is ontwikkeld door Droste / Plegt-Vos Vastgoed-ontwikkeling v.o.f. in samenwerking met St. Joseph Wonen en gebouwd door Bouwcombinatie Droste / Plegt-Vos v.o.f. Alle huurappartementen zijn verhuurd. Er zijn nog 2 appartementen te koop.

Wonen met zorg

De huurappartementen van De Kaap en Midrand vallen onder de noemer 'wonen met zorg'. Mensen kunnen gebruikmaken van zorg wanneer dit nodig is. Dit is mogelijk, doordat 12 huurappartementen bestemd zijn voor cliënten van Fokus en door samenwerkingsafspraken met Carint. Fokus is een organisatie die mensen met een ernstige lichamelijke handicap de mogelijkheid biedt om onafhankelijk en zelfstandig te leven. Medewerkers van Fokus verlenen assistentie bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen. De dienstverlening gebeurt op afroep en op aanwijzing van de cliënt, gedurende 24 uur per etmaal. In Mitrand bevinden zich twee ontmoetingsruimten. Deze zijn gehuurd door Carint en hebben een wijkfunctie op het gebied van ontmoeting en zorg.
Ook de bewoners van De Bloemfonteyn en De Rietfonteyn kunnen gebruik maken van de zorg die geboden wordt door Carint. Met de ontwikkeling van de appartementen is hierbij rekening gehouden voor wat betreft indeling en dergelijke.

Wilt u meer informatie?

Voor meer informatie over Wonen met zorg kunt u contact opnemen met St. Joseph Wonen, telefoon (074) 256 1111.