KNHS


Ledenraad geeft startschot voor nieuw ICT systeem 8/11/2005

ERMELO - De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie heeft besloten te investeren in een nieuw ICT systeem en kan hiermee haar ruim 160.000 leden in de toekomst veel beter en sneller van dienst zijn. Door akkoord te gaan met de investering van ruim 1,2 miljoen euro gaf de Ledenraad van de KNHS tijdens de op 7 november 2005 gehouden vergadering het startschot hiervoor.

Omdat de bestaande ICT systemen van de KNHS erg verouderd zijn, moet momenteel veel werk nog dubbel en handmatig gebeuren. De aanschaf van een nieuw ICT systeem zal de efficiëntie verhogen en vooral de informatievoorziening en service aan de leden, verenigingen en concoursen sneller en beter doen verlopen.

Het nieuwe ICT systeem bestaat uit een wedstrijdorganisatieprogramma en een uitslagenregistratie die geïntegreerd worden met de leden- en financiële administratie. Bepaalde onderdelen van het systeem worden via internetportals beschikbaar voor leden, verenigingen, kringen en regio's. Invoer van gegevens kan op deze manier decentraal gebeuren. Zo zijn bijvoorbeeld uitslagen veel sneller beschikbaar voor alle betrokkenen.

De bedoeling is dat het nieuwe systeem in het voorjaar van 2007 gefaseerd wordt opgeleverd. Het jaar 2006 staat dan ook in het teken van de ontwikkeling en implementatie van het systeem.

Wanroij
De beslissing over het al dan niet aanhouden van het KNHS-centrum in Wanroij is uitgesteld tot mei 2006. De Commissie Wanroij moet de aanvullende vragen van de Ledenraad beantwoorden en alles harder onderbouwen met cijfers en intentieverklaringen. Daarnaast zal het KNHS-bestuur onderzoek doen naar de bereidheid van de verenigingen in de regio van Wanroij om de locatie exploitabel te maken. De Ledenraad hoopt op 22 mei 2006 een weloverwogen besluit te kunnen nemen.

Tarievenlijst
De Ledenraad ging akkoord met de voorgestelde tarievenlijst 2006. De contributieverhoging kon beperkt blijven tot 4%. De tarievenlijst staat op de website van de KNHS > service & bestel > downloads.

Dressuurhoedje blijft vanaf Z1 paarden
In de Ledenraadsvergadering werd goedkeuring gegeven aan nagenoeg alle reglementswijzigingen. Dit houdt onder andere in dat het dressuurhoedje mag blijven voor combinaties vanaf de Z1 paarden. Het dressuurhoedje is met ingang van 1 april 2006 niet meer toegestaan in alle dressuurklassen bij de pony's. Hier zullen de deelnemers voortaan altijd een veiligheidshelm moeten dragen.

Samenstelling Ledenraad en Federatiebestuur
De leden van de Ledenraad hebben de heer Korff gekozen tot voorzitter van de financiële commissie en de heer van Muijlwijk gekozen tot lid van deze commissie. Tevens zijn de heren Werners en Van Wanrooij herkozen voor hun positie in het Federatiebestuur.