NVM

Persberichten

8 november 2005

Voortrekkersrol NVM BOG in aanpak leegstand kantoren

In de afgelopen maanden heeft de vakgroep Bedrijfs Onroerend Goed van de NVM een landelijk onderzoek laten uitvoeren naar de kantorenmarkt in Nederland onder 70 gemeentes. Naast de constatering dat er in Nederland een deel van het aanbod van kantoorruimte structureel leeg staat komt de vakgroep in haar onderzoek tot een aantal conclusies en aanbevelingen.

Zo constateert de NVM dat vraag een aanbod niet voldoende op elkaar afgestemd zijn en dat de lokale overheid en de marktpartijen nogal van visie verschillen over het te voeren beleid. De NVM pleit dan ook voor verregaande samenwerking tussen de betrokken partijen en ziet voor zichzelf een duidelijke voortrekkersrol om de markt gezonder te maken, onder meer als aanbieder van kennis. Niet alleen als makelaar van ruimte maar ook als makelaar van informatie over de bedrijfs onroerend goed markt. Hiervoor zullen concrete acties bekend worden gemaakt samen met andere branche organisaties.

Tijdens het Nationaal Vastgoed Debat® op 21 november 2005 van 12.30 uur tot 18.00 uur in Utrecht zal de vakgroep Bedrijfs Onroerend Goed nader ingaan op de voorstellen die zij heeft geformuleerd.

Voorafgaand aan het debat vindt er in het Beatrix Theater om 11.30 uur een perspresentatie plaats waarvoor wij u hierbij uitnodigen. Vanzelfsprekend bent u ook bij het debat van harte welkom.