KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

7-11-2005

Tweede lichting (ex)topzeilers op weg trainer te worden!

Afgelopen weekend was in Medemblik de aftrap van de tweede opleiding Zeilwedstrijdtrainer voor (ex-)topzeilers. De groep telt nu 10 personen terwijl er was gerekend op maximaal zeven. Een
organisatorische uitdaging dus!

Op zaterdag werd met drie Ynglings een een viertal korte maar hevige trainingen gegeven. De kandidaten moesten de effectieve trainingtijd van één uur netto op het water bevechten. Dit ging ze goed af. Op de wal vonden vervolgens voor- en nabesprekingen plaats en werden de trainingen geevalueerd.

Op zondag werd het aantal Ynglings uitgebreid tot 10 boten! Twee kernploegboten en een vijftal uitgenodigde Ynglingteams werden toegevoegd aan de groep. Mark Neeleman, Lobke Berkhout en Hans van Stekelenborg hadden hier hun handen vol aan, maar het leverde zeer waardevolle ervaringen op. Gelukkig kon kernploegtrainer Marjon Kooistra af en toe een handje meehelpen.

Volgens het docententeam Bart van Breemen en Jacco Koops ontstond er gedurende het weekend een vergelijkbare positieve sfeer als bij de eerste lichting dit voorjaar. Die opleiding heeft inmiddels 13 nieuwe trainers opgeleverd. Kortom: de verwachtingen voor het tweede weekend (19/20 november) zijn hoog gespannen. We houden u op de hoogte.

De deelnemers aan de opleiding zijn:
Lobke Berkhout
John den Engelsman
Martijn van Geemen
Gerhart van Geest
Jan Willen van den Hondel
Arnoud Hummel
Marcelien de Koning
Mark Neeleman
John Stavenuiter
Hans van Stekelenborg