Politie Flevoland

Bedrijfsveiligheid in Dronten

Dronten 07-11-2005 - In de Raadszaal van de gemeente Dronten reikte burgemeester Aat de Jonge de eerste bedrijfsveiligheidsmap van zijn gemeente uit aan een ondernemer. Ook de politie werkte mee aan de totstandkoming van deze map.

De map die waardevolle tips op veiligheidsgebied bevat, is tot stand gekomen door een initiatief van de Stichting Beveiliging Bedrijfsterreinen Flevoland Noord-Midden (SBBF), en wordt ondersteund door de gemeenten, politie en bedrijfsleven. Dit informatiepakket is bedoeld voor (aspirant) ondernemers op de bedrijfsterreinen. Het idee ontstond in Almere waar de map inmiddels volop gebruikt wordt. De Noordoostpolder en Lelystad hebben vorig jaar de map in hun gebied ingevoerd en nu volgt Dronten.

Eigen verantwoordelijkheid
Als ondernemers zelf veiligheidsmaatregelen nemen en meedoen met SBBF, kunnen zij hun bijdrage leveren aan een veilig bedrijfsterrein. Denk aan goede sloten, waardevolle spullen zoals laptops uit het zicht, gedegen verlichting en weten wie de sleutelhouders zijn. De politie houdt op haar beurt toezicht. Mocht het toch misgaan, dan spoort de politie inbrekers op.