VVD



Vragen over het toekomstige digitale TROS-kanaal

Tweede-Kamerfractie

Vragen van het lid Örgü (VVD) aan de staatssecretaris voor Media over het toekomstige digitale TROS-kanaal 'voor alle fans'


1. Heeft u kennis genomen van de berichtgeving dat de TROS toestemming heeft gekregen van de Raad van Bestuur van de Publieke Omroep om een digitaal themakanaal te beginnen, getiteld 'voor alle fans', dat volledig gericht is op Nederlandstalige muziek? (Tros komt met volksmuziekzender, ANP 04-11-2005)


2. Herinnert u zich uw antwoorden op eerdere vragen mijnerzijds inzake vier digitale themakanalen van de VPRO? Zo ja, kunt u bevestigen dat ook dit themakanaal zal worden gevuld met materiaal dat reeds bij de publieke omroep is uitgezonden danwel restmateriaal? (Aanhangsel van de Handelingen, 2004-2005, nr. 630)


3. Deelt u de mening dat de publieke omroep krachtens het vigerende regime voor neventaken geen digitale kanalen mag inrichten die qua inhoud concurreren met commerciële televisie? Zo ja, deelt u de mening dat de TROS met dit themakanaal op oneerlijke wijze de concurrentie aangaat met het commerciële digitale tv-station TV Oranje, dat via een groeiend aantal (kabel)netwerken 24 uur per dag videoclips en andere beelden van Nederlandse artiesten toont?


4. Bent u bereid het Commissariaat voor de Media te verzoeken te onderzoeken of de TROS zich met deze neventaak schuldig maakt concurrentievervalsing?


5. Welke middelen zijn door de Raad van Bestuur van de Publieke Omroep aan de TROS voor het muziekkanaal ter beschikking gesteld?