D66

Vandaag hebben partijvoorzitter Frank Dales en Tweede Kamerfractie-voorzitter Boris Dittrich het discussiedocument `Op weg naar een sociaal-liberaal Manifest´ gepresenteerd. Het discussiestuk is de basis van het debat dat de leden van D66 tijdens het najaarscongres van de partij voeren over de politieke koers van D66. Onder de noemer Congres van de Toekomst debatteren de leden van D66 op 5 november in Delft over te maken hoofdkeuzes voor de middenlange termijn, maar er wordt geen partijmanifest vastgesteld. Dit zal plaats vinden tijdens het voorjaarscongres van de partij in 2006.

Recent stuurde voorzitter Frank Dales alle leden van de partij een brief om uitleg te geven over het besluit om tijdens het najaarscongres nog geen sociaal-liberaal manifest vast te tellen. Dales: Het manifest is te belangrijk om in een strak tijdpad te persen. De leden moeten alle gelegenheid krijgen om hun visie te geven als input voor de D66-visie. En met elkaar hierover discussiëren. We gebruiken hiervoor het congres in Delft. Het congres wordt een Congres van de Toekomst. Een discussiecongres, een koerscongres, van en voor sociaal-liberalen. We laten de kiezer zien dat wij een sociaal-liberale partij zijn met een visie. Dat wij een droom hebben over hoe wij vinden dat de wereld er over 10 jaar uit hoort te zien. Een visie op hoofdlijnen. Een congres vol met discussies, vol met ideeën, vol met visies die voortkomen uit discussiedocumenten met daarin keuzes die aan u worden voorgelegd.

De uitkomsten van het najaarscongres 05 worden gebruikt om, samen met de al geleverde reacties, een conceptmanifest op hoofdlijnen te presenteren. Tijdens het voorjaarscongres in 2006 wordt dit manifest besproken en vastgesteld. Tijdens het najaarscongres 2006 zal, als uitwerking hiervan, het landelijk verkiezingsprogramma voor de verkiezingen van 2007 worden vastgesteld.

:: Download hier het discussiedocument `Op weg naar een sociaal-liberaal manifest` (.pdf)

:: Speciale congreswebsite
Zie het origineel
9-10-2005 15:40