Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Heerlen 5 November 2005
Brandweer nodigt haar inwoners uit tot zelftest brandveiligheid In de week van 5-12 november (Nationale Brandpreventieweek) besteed de brandweer Parkstad-Limburg aandacht aan het onveilige gebruik van elektrische apparatuur.

Doe de Brandtest!

Om deze actie kracht bij te zetten is er in samenwerking met het Nederlands Instituut Brandweer & Rampenbestrijding een flyer opgezet die de burgers adviseert en stimuleert tot het gebruik van brandveilige apparatuur.

De brandweer zal deze week zichtbaar aanwezig zijn op diverse locaties binnen de Parkstad gemeenten. Zij zal samen met haar burgers deze flyer, genaamd 'Doe de brandtest' doornemen en nuttige tips geven. Ook zal de burger verwezen worden naar de website's www.brandtest.nl & www.brandweer.parkstad-limburg.nl

Het fenomeen brandpreventieweek

De Nationale Brandpreventieweek (BPW) is een initiatief van de Stichting Nationale Brandpreventieweek (SNBPW) die verantwoordelijk is voor de organisatie ervan. De Week wordt van overheidswege gesubsidieerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en ontvangt tevens sponsorbijdragen vanuit het bedrijfsleven. Centraal thema
Zoals ieder jaar wordt de brandpreventieweek gekoppeld aan een centraal thema.

In voorgaande jaren hebben de volgende thema's de aandacht gekregen: rookmelders (2000), het vluchtplan (2001) de schoolontruimingsoefening (2002) en in 2003 het brandveiligheidscontract. In 2004 stond de brandveiligheid van openbare gelegenheden centraal.