Politie Zeeland


---


O-7098-2005 Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan het Stationspark in Goes is gisteravond een inbreker betrapt.
De man had zich vermoedelijk in het bedrijf laten insluiten. Toen de schoonmakers, rond 18.15 uur, kwamen om met hun werkzaamheden te beginnen zagen zij een man het bedrijf uitrennen, die zij niet kenden. De man ging er vandoor in een donkergekleurde auto. Vermoedelijk heeft hij vijf laptops meegenomen uit het bedrijf. De politie gaat sporenonderzoek doen.


O-7099-2005 Brand in woning

Politie Zeeland stelt een onderzoek in naar een brand die gisteravond gewoed heeft in een woning aan de Oude Polderstraat in Hansweert.
Rond 21.00 uur zagen omwonenden dat er brand woedde in de woning. Zij hebben een raam geforceerd om te kijken of er nog slachtoffers in de woning waren. Dit bleek niet zo te zijn. Het is niet duidelijk hoe de brand precies is ontstaan, vandaar dat de technische recherche onderzoek gaat doen. De woning brandde geheel uit en een naastgelegen woning beschadigde ook flink. Drie brandweerauto's hebben de brand geblust. Wat de exacte schade is, is nog niet bekend.


O-7100-2005 Onder invloed

Op de 's-Heer Hendrikskinderendijk in Goes is gisteravond rond 21.37 uur een 64-jarige Luxemburger betrapt op het rijden onder invloed.
Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. De man kreeg, na overleg met de officier van justitie, een boete van 320 euro.


Z-7101-2005 Aanrijding

Op de kruising Frederik van Eedenstraat/Guido Gezellestraat in Terneuzen heeft gisteravond, rond 23.04 uur, een aanrijding plaatsgevonden.
Een personenauto met een (vermoedelijk) Engels kenteken stond voor het rode verkeerslicht te wachten. Achter deze auto stond een personenauto die bestuurd werd door een 35-jarige Terneuzenaar. Toen het licht op groen sprong reden beide auto's weg. Plotseling, en zonder duidelijke reden, ging de buitenlandse bestuurder vol in de remmen. De Terneuzenaar kon niet meer tijdig remmen en botste achter op de buitenlandse auto. Deze reed vrijwel meteen daarna weg zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De auto van de man uit Terneuzen moest worden weggesleept.


W-7102-2005 Aangehouden wegens belediging

Een 44-jarige man uit Middelburg is vannacht rond 01.30 uur door de Zeeuwse politie aangehouden.
De man vond het nodig een aantal omstanders, op de Markt in Middelburg, op te ruien tegen agenten die ter plaatse waren om hun werk te doen. Omdat dit niet helemaal lukte kwam de man naar de betreffende agenten toegelopen en begon, en plein publique, tegen de agenten te schelden en obscene gebaren te maken. Hierop werd de man aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en daar is hij verhoord. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


O-7103-2005 Onder invloed

Omstreeks 01.55 uur vannacht is een 55-jarige vrouw uit Burgh Haamstede betrapt op het rijden onder invloed op de Hogezoom in Renesse.
De vrouw was niet in staat een blaastest af te leggen en derhalve is een bloedproef van haar afgenomen. Haar rijbewijs is ingevorderd en zij mag dus geen motorrijtuigen meer besturen.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.