FNV

Zelfstandige Bondgenoten geeft voorlichting op Startersdagen

Op zaterdag 5 november zijn er in diverse steden voorlichtingsdagen voor startende ondernemers. De organisatie is in handen van de Kamers van Koophandel. FNV Zelfstandige Bondgenoten is bijna overal aanwezig met een stand, en geeft op enkele plaatsen workshops. Belangstellenden kunnen ook adviesgesprekken aanvragen met leden van FNV Zelfstandige Bondgenoten, de bond voor zzp'ers (zelfstandigen zonder personeel). Zij weten uit de praktijk waar een startend ondernemer tegenaan loopt. Hoe zet je je administratie op, welke wetgeving is van belang, hoe bepaal je je tarief enzovoorts.

Op de voorlichtingsdagen kunnen bezoekers ook alles over het lidmaatschap van FNV Zelfstandige Bondgenoten horen. De bond biedt diverse diensten. Zo kunnen leden gratis gebruik maken van de incassoservice, en kunnen ze op maat gemaakte algemene voorwaarden krijgen. Verder is er een juridisch spreekuur, waar veel gebruik van wordt gemaakt.

"Mensen die net voor zichzelf zijn begonnen, zijn echte eenpitters", zegt Joke Mudde van FNV zelfstandige Bondgenoten. "Ze moeten allemaal het wiel uitvinden. Gelukkig kunnen ze voor advies bij ons terecht. Zelfstandigen kunnen hun kennis natuurlijk ook bij de Belastingdienst of bij een financieel adviseur halen. Maar die hebben niet de specifieke kennis over het zelfstandige bestaan."

Meer informatie op www.fnvzzp.cms.fnv.nl/starten, of via tel. (030) 2637203. Kijk voor de startersdagen op www.kvk.nl