AutoRai

Daihatsu daagt concurrentie uit in ECO Challenge

(10/19/2005)
Op zaterdag 5 november zal Daihatsu met de Cuore - de zuinigste benzineauto van Nederland - en de 1.0 literversie van de Sirion 2 - het zuinigste model in zijn klasse - deelnemen aan de ECO Challenge 2005. De ECO Challenge heeft als doel het brandstofverbruik van verschillende autoâs te vergelijken.
Daihatsu durft de strijd aan te gaan met concurrerende modellen in het compacte segment, om aan te tonen dat het merk daadwerkelijk de zuinigste autoâs in hun klasse vervaardigt.

De modellen van Daihatsu kenmerken zich door een zeer laag brandstofverbruik en een zeer lage CO2-uitstoot. Daihatsu weet zich hiermee te onderscheiden van de gemiddelde autofabrikant. In de ECO Challenge worden de meetresultaten uit de Brandstofverbruiksgids voor het eerst in de praktijk getoetst. Hierbij vormen de ECE normen het uitgangspunt, waarbij deze worden nagebootst in praktische situaties. Daihatsu ziet de ECO Challenge als een doeltreffend evenement waarin onafhankelijke rijders zelf kunnen ervaren dat de modellen van Daihatsu zeer zuinig in verbruik en minder belastend voor het milieu zijn.

Daihatsu legt bij de vervaardiging van nieuwe modellen het zwaartepunt op de ontwikkeling van zuinige motoren met een lage emissie. Dit neemt niet weg dat er ook compacte modellen van andere importeurs zijn die een laag brandstofverbruik realiseren. Compacte modellen van bijvoorbeeld Kia, Hyundai en Fiat worden regelmatig in automagazines en consumentenprogrammaâs getest en vergeleken op het gebied van brandstofverbruik. Tot op heden is echter nog niet duidelijk of deze merken deel zullen nemen aan de ECO Challenge. Daihatsu is van mening dat de ECO Challenge een zeer geschikt evenement is om de zuinigheid van de actuele automodellen onafhankelijk te laten testen en zou het graag tegen deze merken willen opnemen.