Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 4 november 2005

Provincie Groningen 04-11-2005 -

Stadskanaal: motorrijder overleden na ongeval
Een 32-jarige motorrijder uit Stadskanaal is vrijdagmorgen overleden tengevolge van een verkeersongeval op de Steenhouwer in zijn woonplaats. De man botste op een afslaande personenauto, die hem tegemoet reed en vlak voor hem linksaf sloeg een inrit in. De bestuurder van de personenauto, een 57-jarige Duitser heeft de motorrijder vermoedelijk niet gezien toen hij afsloeg.
Ambulancepersoneel heeft nog geprobeerd het slachtoffer ter plaatse te stabiliseren. Dit mocht niet baten.

Siddeburen: vrouw komt om het leven bij verkeersongeval Een 33-jarige inwoonster van Bierum is vrijdagmorgen om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Rijksweg 33 bij Siddeburen. Het slachtoffer, dat vanuit de richting Appingedam kwam, botste op de linker rijstrook frontaal op een tegemoetkomende vrachtauto, bestuurd door een 43-jarige inwoner van Hardegarijp. Dit gebeurde in een flauwe bocht in de weg. De vrachtautochauffeur kon de personenauto, waarin de vrouw reed niet meer ontwijken. De politie stelt een technisch onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Groningen: man aangehouden voor diefstal bromscooter
De politie heeft vrijdagmorgen op de Patrijspoort in Lewenborg (Groningen) een 28-jarige inwoner van Groningen aangehouden voor diefstal van een bromscooter. De politie werd getipt over het feit dat er iemand met het voertuig stond te rommelen. Onderzoek gaf al snel aan dat het ding gestolen was. De man is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.