De ergotherapeut geeft weer glans aan uw leven

Ned. ver. voor ergotherapie

http://www.ergotherapie.nl

De Nederlandse Vereniging voor Ergotherapie lanceert tijdens de Week van de Chronisch Zieken de ErgoInfolijn!
Per 4 november aanstaande is het mogelijk dat een ieder rechtstreeks via een centraal nummer met een ergotherapeut belt om alle vragen te stellen over ergotherapie.

Veel potentiële cliënten, enkele verwijzers en de burger uit de straat zijn lang niet altijd bekend met de mogelijkheden die een ergotherapeut te bieden heeft. Maaike Wiegmans, projectleider Naamsbekendheid van de Nederlandse Vereniging voor Ergotherapie en mede-initiatiefneemster van de lijn, stelt dat de ErgoInfolijn een positieve bijdrage levert aan de bekendheid van het vak. We pakken de lancering van deze informatielijn groots aan, ergotherapeuten uit het hele land zijn bereid gevonden mee te werken aan dit initiatief waardoor we de hele week tijdens werkdagen open kunnen zijn. Wil de Vries-Kempes, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Ergotherapie en zelf ook ergotherapeut, vervolgt: Het blijft niet bij een eenmalig initiatief, na de Week van de Chronisch Zieken draait deze pilot door. Het hele jaar zijn we op woensdagochtend geopend om telefonisch vragen te beantwoorden. Ook is er 24 uur per dag de mogelijkheid vragen te stellen via de digitale snelweg, www.ergoergo.nl is hier speciaal voor in het leven geroepen. We roepen dan ook alle mensen die vragen hebben over ergotherapie op deze vragen nu te stellen.

De ErgoInfolijn maakt het mogelijk vrijblijvend vragen te stellen aan een professional. Voorbeelden van vragen die goed bij de informatielijn gesteld kunnen worden zijn: Kan ik als mantelzorger ook terecht bij de ergotherapeut? Ik heb een chronische (progressieve) ziekte, wat kan ergotherapie voor mij betekenen? Kan ik met mijn klacht ook terecht bij een ergotherapeut? Ik heb een hersenbloeding gehad en mijn huisarts zegt dat een scootmobiel mij kan helpen, hoe gaat de aanvraag in zijn werk? Welke verzekeraars vergoeden ergotherapie? Hoe kom ik aan een verwijzing naar de ergotherapeut? Hoe lang is een verwijzing geldig? Kan een ergotherapeut mij adviseren bij mijn reïntegratie in mijn werk? Dit zijn enkele voorbeelden, maar zo zijn er nog veel meer mogelijkheden!

Tijdens de Week van de Chronisch Zieken zit er op alle werkdagen een ergotherapeut klaar voor al uw vragen. Janine Broekman, een van de deelnemende ergotherapeuten, vertelt: Ik vind het erg belangrijk om ergotherapie op de kaart te blijven zetten. Ik wil dan ook graag meewerken aan het project en mij beschikbaar stellen om vragen te beantwoorden. Alle ergotherapeuten die meewerken aan het project stellen hun diensten kosteloos ter beschikking, dit typeert de beroepsgroep: ergotherapeuten staan graag voor u klaar om het leven weer zo aangenaam mogelijk te maken. Ergotherapie geeft u graag weer een beetje kleur aan de dag!

Vragen kunnen gesteld worden via de ErgoInfolijn: bereikbaar van 4 tot en met 11 november 2005 van 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 en aansluitend iedere woensdagochtend van 9.00 tot 12.00.
Ook kunt u gebruik maken van de digitale vragenservice op www.ergoergo.nl. De vraag wordt beantwoord door een ergotherapeut bij u in de regio.