Ingezonden persbericht

Nieuwe website helpt scholieren met moeilijke studiekeuze

ROTTERDAM, 20051102 -- Kiesjestudie.nl is de nieuwste online studiekeuze hulp voor scholieren. Op de website www.kiesjestudie.nl is gedetailleerde informatie te vinden over alle bachelor opleidingen in het hoger onderwijs. Binnen een aantal muisklikken kunnen scholieren nuttige informatie over de meest relevante studies vinden. Deze website is het startpunt voor de juiste studiekeuze en zo het begin van een succesvolle studie carrière in het hoger onderwijs.


Kiesjestudie.nl is na een enkele maanden van ontwikkeling de eerste website die inspringt op de vraag van staatssecretaris Rutte om studies publiekelijk te vergelijken en zo meer transparantie te krijgen in het hoger onderwijs. Op de website www.kiesjestudie.nl is iedere studie duidelijk te vergelijken en gedetailleerd beschreven. Met onafhankelijke informatie van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie heeft iedere studie een studentenoordeel, toelatings criteria, het aantal eerste jaars studenten, percentage vrouwelijke studenten, gemiddelde duur tot behalen diploma, extra studiekosten, de tijd besteed aan studie. Informatie die iedere scholier kan gebruiken voor een juiste studiekeuze is snel te vinden en te vergelijken.

Het is voor scholieren in het examenjaar studiekeuze tijd. Ieder jaar stromen rond de 150,000 studenten het hogeronderwijs in. Met een aanbod van meer dan 1300 bachelor studies in Nederland is de keus voor een scholier vaak erg moeilijk en onoverzichtelijk. Dezelfde studies worden bijvoorbeeld met verschillende namen aangeboden. Kiesjestudie.nl sorteert deze gelijksoortige studies bij elkaar, zodat het een stuk duidelijker wordt.

Scholieren die nog geen enkel idee over de studiekeuze hebben, kunnen geholpen worden door een korte studietest te doen. Resultaat is een lijst met studies die aansluiten op het school-profiel van de student en zijn voorkeuren. Studenten met vragen kunnen deze stellen, om vervolgens beantwoord te worden door andere scholieren en studenten.

Ook voor bachelor studenten geeft Kiesjestudie.nl duidelijkheid bij de keuze van een master studie. Met het opgeven van een bachelor studie, wordt een lijst gemaakt met alle aansluitende master studies in Nederland waar de student in kan doorstromen. Dit is een unieke functie online.

Kiesjestudie.nl is een initiatief van twee Rotterdamse studenten. Yvo Schaap, tweede jaar Bedrijfskunde student (20) aan de Erasmus Universiteit , en Gijs Halm (21), master student op Universiteit Nyenrode. Het doel is het creëren van een platform waar scholieren en studenten een plaats hebben waar ze duidelijk, snel, interactief, en overzichtelijk informatie kunnen vinden. Vooral het lezen van tientallen losse folders van instellingen moet iets van het verleden zijn, als het aan de initiatiefnemers ligt. Het complete project hebben ze zelf ontwikkeld, en gefinancierd. De website is rond 20 oktober 2005 online gegaan.




Ingezonden persbericht