Ministerie van Defensie


---


---

Foto: Hartelijke begroeting voor de minister en de overige delegatieleden uit Nederland.

Minister Kamp in Afghanistan

2-11-2005 15:00:00

Van maandag 31 oktober tot en met woensdag 2 november heeft minister van Defensie, Henk Kamp, een bezoek gebracht aan de troepen in Afghanistan. De bewindsman werd vergezeld door de Commandant Landstrijdkrachten, luitenant-generaal van Uhm, en de Commandant Korps Mariniers, generaal-majoor Zuiderwijk.

Tijdens het driedaagse verblijf ging Kamp onder meer langs bij het hoofdkwartier van ISAF in Kabul, waar hij een gesprek voerde met de NATO Senior National Representative, dhr. Hikmet Cetin. Tevens wisselde hij met plaatsvervangend Commandant ISAF generaal-majoor Willemse en contingentscommandant kolonelvlieger den Drijver van gedachten over de huidige ISAF operatie.

De minister en zijn gezelschap vlogen vervolgens met de C-130 Hercules van de Koninklijke Luchtmacht naar Kandahar, waar Nederlandse 'special forces' zijn gelegerd. Daar bezichtigden ze ook een school, die mede met hulp van militairen is opgebouwd.

Op de derde en laatste dag stond een bezoek aan het F-16 en C-130 detachement en het National Support Element op Kabul International Airport op het programma. Hier had de delegatie een ontmoeting met het uitgezonden personeel. Tot slot heeft de minister ook nog een onderhoud gehad met de drie militairen die gewond raakten tijdens de noodlanding van de Chinook op 31 oktober.