Gemeente Assen


Gemeente klaar voor de winter

Assen, 2 november 2005

Hoewel het weer meer doet denken aan opwaaiende zomerjurken en jonge eendjes, staat de gemeente al in de startblokken voor het komende winterseizoen. Met aangepaste strooiroutes wil de gemeente de overlast bij scholen en instellingen voor ouderen zo veel mogelijk beperken. Verder wordt druk gewerkt aan een nieuw gladheidsbestrijdingsplan voor het seizoen 2006/2007.

De aanpassingen aan de strooiroutes en het ontwikkelen van het gladheidsbestrijdingsplan komen voort uit de evaluatie van het seizoen 2004/2005. In de afgelopen winterperiode is de gemeente 72 keer uitgerukt met een of meerdere strooiunits. In totaal is daarbij ruim
1.500 ton zout verbruikt. Dit is 600 ton meer dan het voorgaande jaar. Dit heeft vooral te maken met de vele sneeuwval.

Voor het eerst zijn vorig jaar zoutbakken bij scholen geplaatst. Hiermee konden de scholen zelf de schoolpleinen goed begaanbaar houden. Het aantal zoutbakken bij scholen wordt dit jaar uitgebreid. Aan inwoners van Assen zijn 5700 tassen met strooizout verstrekt voor het bestrijden van gladheid in de eigen woonomgeving. Ook dit jaar stelt de gemeente strooizout aan inwoners beschikbaar. De tassen met strooizout zijn behalve bij de wijkposten ook af te halen bij het Milieupark.

Voor het seizoen 2006/2007 wil de gemeente met een nieuw gladheidsbestrijdingsplan gaan werken. Uit de evaluatie blijkt namelijk dat de strooiroutes te lang zijn geworden. Bovendien wil de gemeente Assen met het nieuwe plan de strooimethodes beter afstemmen met de provincie en andere gemeenten.