Politie Zeeland


---


Z-7050-2005 Diefstal portemonnee uit sportcomplex

Maandagavond tussen 18.25 uur en 22.00 uur is een 24-jarige man uit Oostburg in een sportcomplex in Oostburg bestolen van zijn portemonnee.
De man had zijn kleding, met daarin de portemonnee, tijdens het sporten opgeborgen in een kluisje.
Na het sportten ontdekte hij dat zijn kluisje niet meer afgesloten was en zijn portemonnee, met daarin waardepapieren en enkele tientallen euro's, weggenomen was.


W-7051-2005 Aanhouding in Arnemuiden

In de nacht van zaterdag op zondag rond 02.35 uur is een 24-jarige man uit Arnemuiden in zijn woonplaats aangehouden wegens poging tot zware mishandeling / poging tot doodslag.
De man kreeg eerder die avond een stopteken van agenten op de fiets, nadat hij met een auto aan het spinnen was op het Zusterplein in Middelburg.
In eerste instantie stopte de man maar toen een van de agenten naar de auto toe liep reed hij een stukje achteruit en reed direct daarna vol gas weg.
Een tweede agent die bij de auto stond moest snel opzij springen om te voorkomen dat hij werd aangereden.
Bij het wegrijden raakte de 24-jarige man de fiets van een van de agenten.
Na een korte achtervolging werd de auto in Arnemuiden leeg aangetroffen. Kort hierop hield de politie de bestuurder aan. Hij is in verzekering gesteld en wordt vandaag (01-11) voorgeleid.

O-7052-2005 Aanrijding Oosterland
Op de N59 ter hoogte van Oosterland zijn dinsdagmorgen rond 06.50 uur twee auto's op elkaar gebotst.
Een 30-jarige automobilist uit Arnemuiden reed over de N59 komende uit de richting van Nieuwerkerk. Een 45-jarige bestuurder van een vrachtwagen uit de gemeente Schouwen Duiveland kwam uit tegenovergestelde richting aanrijden.
De 30-jarige wilde de secundaire weg richting Sirjansland oprijden maar verleende daarbij geen voorrang de 45-jarige bestuurder.
De man uit Arnemuiden is met nekklachten met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Zijn auto is zwaar beschadigd.
De vrachtwagenbestuurder kon zijn weg vervolgen.

O-7053-2005 Tractor en motor in aanrijding
Op de Molendijk in Kortgene vond dinsdagmorgen om 07.30 uur een aanrijding plaats.
Een 18-jarige inwoner uit de gemeente Noord Beveland reed op zijn tractor en aanhanger over de Molendijk en sloeg linksaf een kavelweg in.
Een 56-jarige jarige motorrijder uit Burgh Haamstede, die achter hem reed, kon hem niet meer ontwijken en botste tegen de aanhanger.
De motorrijder kwam ten val en raakte lichtgewond.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland