Dienstenbond CNV

CAO-overleg CAO Mens & Werk Bedrijfszorg

01-11-2005

Op 24 oktober jl. hebben wij wederom overleg gehad met uw werkgever over de CAO Mens & Werk Bedrijfszorg. In het overleg van 19 oktober jl. heeft uw werkgever reeds aangegeven het onderhandelingsresultaat van de CAO Verzekeringsbedrijf te willen volgen.

Details
Ons overleg heeft vooral in het teken gestaan van het bezien van de toepasbaarheid van het onderhandelingsresultaat CAO Verzekeringsbedrijf op de organisatie van Mens & Werk Bedrijfszorg. Op een aantal punten is de CAO Mens en Werk Bedrijfszorg verder ontwikkeld dan hetgeen het onderhandelingsresultaat van de CAO verzekeringsbedrijf verlangt. Hierin zal dan ook het Interpolisbeleid worden gevolgd, zoals bijvoorbeeld bij preventie, ziekteverzuim en ziektebegeleiding en reïntegratie. Een aantal zaken uit het onderhandelingsresultaat voor het Verzekeringsbedrijf is al in de CAO Mens & Werk Bedrijfszorg geregeld, zoals bijvoorbeeld het budget voor kinderopvang. Daarnaast heeft werkgever nog een aantal tekstuele wijzigingsvoorstellen. Alle concrete details zullen door werkgever op papier worden gezet. Hierop is het nu even wachten.

Werkzekerheidsbeleid
Een belangrijk punt binnen Mens & Werk Bedrijfszorg is het werkzekerheidsbeleid. Wij vinden het belangrijk om te weten hoe uw werkgever hier tegenaan kijkt. Wat zijn de (on)mogelijkheden binnen Mens & Werk Bedrijfszorg, wat kunnen we doen om de werkzekerheid te bewaken etc. We hebben afgesproken om binnen niet al te lange termijn hierover met de directie concreet van gedachten te wisselen.

Waardeoverdracht
De CNV Dienstenbond heeft enkele vragen gekregen van de groep oud- Commiters vanuit de fusie van 2003 met Relan. In 2003 heeft de fusie tussen Commit en Relan plaatsgevonden. Vanuit deze beweging wacht nog een aantal oud-Commiters op een voorstel met betrekking tot de waardeoverdracht van hun pensioenen van Delta Lloyd naar het Interpolis Pensioenfonds. Uw werkgever heeft aangegeven dat men al sinds 2003 aan de slag is met Delta Lloyd om deze collectieve waardeoverdracht te laten plaatsvinden. Op dit moment is men in de afrondende fase. Uw werkgever heeft toegezegd dat als het u betreft, u binnenkort bericht kan ontvangen.

Ten aanzien van de CAO-gesprekken wachten wij nu even op uw werkgever. Wij houden u op de hoogte! Heeft u nog vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze info dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Carmen Scheuneman via 040-211 66 74 of via e-mail: c.scheuneman@cnvdibo.nl