Dienstenbond CNV

Onderhandeling Sociaal Plan ANWB

01-11-2005

Inmiddels heeft de CNV DienstenBond drie overlegrondes gehad over het Sociaal Plan. Tijd voor een tussenstand.

Allereerst willen wij de medewerkers van de ANWB langs deze weg feliciteren met de winst in het Kort Geding tegen de concurrent RouteMobiel. Op alle eisen van RM heeft de Rechter afwijzend gereageerd en daarmee de concurrent een flinke tik op de neus gegeven. Verder was het niet nodig dat vakorganisaties een kort geding moesten aanspannen tegen RTL omdat de beelden van medewerkers die met een verborgen camera zijn opgenomen niet zullen worden uitgezonden.

De besprekingen over het Sociaal Plan zijn op 18 oktober jl. gestart. U hebt een afschrift gekregen van de brief die wij aan de ANWB hebben gezonden waarin wij de uitkomst van de ledenvergaderingen hebben gemeld. Door CNV DienstenBond en FNV Bondgenoten is op 18 oktober jl. een uitvoerige toelichting gegeven op ons werkzekerheidsvoorstel. Op 26 en 27 oktober jl. hebben wij doorgesproken over dit werkzekerheidsvoorstel en over alle andere zaken die nodig zijn om een stevig Sociaal Plan neer te zetten. De ANWB is bereid de werkzekerheidsafspraak te maken op voorwaarde dat wij over de andere zaken overeenstemming bereiken.

Een nieuwe afspraak is gemaakt voor 8 december aanstaande. In de tussenliggende periode gaan bonden in overleg met onze kaderleden de voorstellen verder uitwerken en gaat de ANWB het concept Sociaal Plan herschrijven op basis van de werkzekerheid, zodat op 8 december a.s. mogelijk overeenstemming kan worden bereikt over een compleet Sociaal Plan.

Bonden zijn over de besprekingen tot nu toe tevreden met name omdat de ANWB bereid is de werkzekerheid te bieden. Een werkzekerheid waarin de werknemer een hoge inspanningsverplichting heeft maar daardoor wel uitzicht heeft op (ander) werk en niet op WW. Een te bereiken resultaat willen wij u vervolgens op 14 december aanstaande gaan voorleggen in ledenvergaderingen zodat u uw oordeel kan geven, dus houdt deze datum vast open in uw agenda. Er volgt nog een uitnodiging.

Zodra er meer nieuws is zullen wij u daarvan op de hoogte stellen. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met bestuurder Bernard Jan de Groot op 010-2651111 of email B.deGroot@cnvdibo.nl