Gemeente Pekela


Vaststelling bestemmingsplan Boven Pekela

Burgemeester en wethouders van de gemeente Pekela maken bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Pekela in haar vergadering van 18 oktober 2005 het bestemmingsplan "Boven Pekela" heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan regelt het gebruik van de gronden en opstallen voor de dorpskern Boven Pekela. Het plan geldt voor het gebied gelegen aan Dwarsdiep, Wildeplaats, H.B. Hulsmanstraat, Noorderkolonie, een deel van Hoetmansmeer en een deel van Tilstraat.

Het bestemmingsplan is voor de volgende onderdelen van de plankaart ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld:


1. voor het perceel Wildeplaats 43 is de arcering 'te bebouwen erven' toegevoegd voorzover het betreft het erf ter hoogte van de bestaande garage en het achterliggende gedeelte van het erf, een en ander conform de aangepaste plankaart;

2. voor het perceel naast Wildeplaats 41, kadastraal bekend gemeente Nieuwe Pekela, sectie I, nummer 1046, is opgenomen de arcering 'nieuwbouwlocatie' en is het aantal aldaar te bouwen woningen op '1' bepaald, een en ander conform de aangepaste plankaart.

er voldoening aan het gestelde in artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) wordt de gelegenheid gegeven gedurende de termijn van ter inzage liggen van de stukken een bedenking in te dienen bij Gedeputeerde Staten. De volgende personen kunnen van deze gelegenheid gebruik maken:

· hij of zij die tijdig zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt,
· een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest overeenkomstig artikel 23 WRO zijn of haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken,
· een ieder, voor zover het betreft de onderdelen waarin de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan wijzigingen ten opzichte van het ontwerp heeft aangebracht.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf 3 november 2005 gedurende zes weken elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur en op donderdagmiddag ook van 14.00 tot 16.00 uur ter inzage op het gemeentehuis te Oude Pekela. Uw bedenkingen kunt u sturen naar het college van Gedeputeerde Staten van Groningen, postbus 630, 9700 AP Groningen. Nadere informatie kan verkregen worden bij de sector Grondgebiedzaken.

Pekela, 2 november 2005
Burgemeester en Wethouders van de gemeente Pekela

M. Schollema, burgemeester

A. Blinde, secretaris