Gemeente Almelo

Verzoek tot interpellatie over speeltoestellen tijdens raadsvergadering 1 november

De PvdA wil het college om een toelichting vragen op de bezuiniging op de speeltoestellen De fractievoorzitter van de PvdA, de heer B. Kozijn, heeft bij burgemeester Knip een verzoek ingediend tot interpellatie. Via deze interpellatie wil de PvdA het college om een toelichting vragen op de bezuiniging op de speeltoestellen in Almelo. Het verzoek van de heer Kozijn wordt op dinsdagavond 1 november tijdens de behandeling van de ingekomen stukken in stemming gebracht. De raadsleden bepalen of de interpellatie wordt toegestaan.

Wanneer de gemeenteraad besluit het interpellatieverzoek toe te staan, zal de PvdA het college vragen of er andere mogelijkheden zijn om de bezuinigingstaakstelling te halen en zo ja op welke beleidsterreinen. Verder wil de PvdA antwoord op de vraag hoe het college tot de keuze van de weg te halen speeltoestellen gekomen is en hoe deze plannen zich verhouden tot het algemene beleid van het spelen van kinderen in de algemene ruimte. Tot slot is de vraag van de PvdA of het college bereid is, op eventueel verzoek van de raad, tot herschikking van de begroting te komen om op die manier de bezuinigingstaakstelling op speeltoestellen weg te nemen.

Recht van interpellatie
Interpellatie is een vraag aan het college van burgemeester en wethouders - het dagelijks bestuur van de gemeente - om inlichtingen of opheldering. Met het recht van interpellatie kan een raadslid in een raadsvergadering het college ter verantwoording roepen. Dit kan alleen met betrekking tot onderwerpen die niet op de agenda staan. Elk raadslid kan verzoeken om een interpellatie, maar de raad beslist als geheel of een verzoek doorgang kan vinden. Een verzoek tot interpellatie moet uiterlijk 48 uur vóór aanvang van de vergadering bij de voorzitter zijn ingediend. De interpellatie zal vervolgens een agendapunt van de vergadering vormen.

Raadsvergadering
U bent van harte welkom tijdens de raadsvergadering op 1 november in de raadszaal van het Stadhuis in Almelo. De vergadering start om 19.00 uur met het vragenhalfuurtje, waarna de voorzitter tijdens de behandeling van de ingekomen stukken zal bepalen of en wanneer het verzoek tot interpellatie behandeld zal worden.