Gemeente Beverwijk


24-10-2005

Geluidswal broekpolder klaar in april

De Grondexploitatiemaatschappij Broekpolder is druk bezig om de geluidswerende voorzieningen in de Broekpolder, langs de Rijksweg A9, aan te leggen. Volgens de planning is het grootste deel van de geluidswal begin april 2006 gereed. Het plaatsen van het geluidsscherm ter hoogte van het noordelijkste deel, bij de aansluiting op het viaduct van de Communicatieweg, kan eventueel iets langer duren. De geluidswal kan hier niet doorgetrokken worden omdat daarvoor de beschikbare ruimte te gering is. De afwerking van de geluidswal en de beplanting worden ook in het voorjaar afgerond.

Na het plaatsen van deze voorzieningen voldoet de hele Broekpolder aan de wettelijk bepaalde normen voor geluidsoverlast.

De geluidswal ter hoogte van eiland 7 (Schiermonnikoog) is klaar. De andere werkzaamheden vinden in de volgende volgorde plaats:
* Ter hoogte van eiland 8 (Rottumeroog) is de wal op hoogte voor midden november 2005. De afwerking is eind maart klaar;
* Aan de geluidswal ter hoogte van eiland 9 (Simonszand) wordt tot uiterlijk begin februari gewerkt. Het geheel is afgewerkt voor eind april;
* Het deel ter hoogte van het Groene balkon is voor begin februari gereed, waarna er tot uiterlijk begin mei aan de afwerking wordt gewerkt.
* Het geluidsscherm ter hoogte van het noordelijkste deel is naar verwachting voor eind april gereed.