Edelman - DLV


24 - 10 - 2005

Compuware versterkt ondersteuning aan Eclipse en .NET

Compuware wordt Eclipse Strategic Developer en onderstreept hiermee zijn commitment aan het open source platform Eclipse en de Eclipse Foundation. Bovendien versterkt Compuware zijn ondersteuning aan het Microsoft Windows-platform .NET.

Eclipse
Als onderdeel van de langetermijnverbintenis met Eclipse richt Compuware zich op application life cycle integratie en tool interoperability. Bovendien stelt Compuware mensen en middelen beschikbaar voor het Eclipse Application Lifecycle Framework (ALF)-project. Hiermee ondersteunt Compuware nadrukkelijk het initiatief om life cycle integratie in de toekomst van Eclipse te verankeren. Door het creëren van een industriestandaard voor interoperabiliteit helpt Compuware klanten op kosteneffectieve wijze bij het verbeteren van applicaties gedurende de gehele levenscyclus.

Compuware zal zowel ontwikkelaars, als een nog te ontwikkelen code van Compuwares integratietechnologie, bijdragen aan een Eclipse-project en heeft toegezegd in de toekomst een Eclipse-project te leiden. Deze bijdragen vormen een uitbreiding van de bestaande samenwerking met de Eclypse Foundation. Ook zijn voor de toekomst extra productintegraties gepland. Eerder al heeft Compuware het plan aangekondigd dat OptimalJ 4.0 de productiviteitsvoordelen van MDA (model driven architecture) overbrengt naar Eclipse.

Het volledige, Engelstalige persbericht vindt u via: http://www.compuware.com/pressroom/news/2005/5012_ENG_HTML.htm

.NET
Compuware kondigt daarnaast aan zijn commitment aan .NET verder te versterken. Compuware ondersteunt niet alleen de volgende Microsoft Visual Studio 2005, maar heeft ook plannen om expertise, best practices en producten bijeen te brengen om IT-afdelingen te ondersteunen bij het ontwikkelen, testen, beheren en besturen van applicaties voor het Windows-platform.

Compuware zal een nieuwe versie van Compuware DevPartner Studio introduceren die volledig is geintegreerd met de Microsoft Visual Studio 2005-ontwikkelomgeving. DevPartner Studio 8.0 zal een uitgebreide ondersteuning bieden voor webservices, een nieuwe en innovatieve Perfomance Partner-faciliteit en hulpmiddelen voor het simuleren van fouten.

Het volledige, Engelstalige persbericht vindt u via: http://www.compuware.com/pressroom/news/2005/5014_ENG_HTML.htm

Compuware Nederland
Compuware is een softwareleverancier die zich toelegt op het leveren van oplossingen voor het verbeteren van de besturing van IT-organisaties en onderdelen daarvan, zoals IT Governance, en het bouwen, testen en beheren van grootschalige, bedrijfskritische systemen. Compuware is opgericht in 1973 in Detroit en behoort wereldwijd tot de top 10 van onafhankelijke softwareleveranciers. De aandelen van Compuware staan genoteerd aan de NASDAQ. In Amsterdam werken ruim 300 medewerkers, verdeeld over het Nederlandse verkoopkantoor, het Europese hoofdkantoor en het Amsterdam Development Center. Hier worden Compuware's OptimalJ en Uniface ontwikkeld. Dagelijks werken de ontwikkelaars in Amsterdam aan het optimaliseren van de bedrijfskritische applicaties voor organisaties wereldwijd. Hiermee heeft Compuware één van de grootste Development Centra in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.compuware

Meer over Compuware:
Persberichten
Achtergrondinformatie
Beeldmateriaal
website: http://www.compuware.nl

Berith Behrens-Selling
Compuware
tel: 020 311 88 16
e-mail: berith.behrens.selling@nl.compuware.com

Edelman
Rianne van der Sar
Postbus 2021
2130 GE Hoofddorp
tel: 023-554 2030
e-mail: Rianne.vandersar@edelman.com
website: http://www.edelmannederland.nl