Gemeente Maassluis

Werkzaamheden spoor Vlaardingen - Maassluis

Tot en met 27 november 2005 voert ProRail werkzaamheden uit aan het spoor tussen Vlaardingen en Maassluis. De werkzaamheden vinden grotendeels 's avonds en 's nachts plaats om zo min mogelijk overlast te veroorzaken voor het treinverkeer. Uiteraard wordt geprobeerd de overlast zoveel mogelijk te beperken, maar omwonenden kunnen hinder ondervinden van geluid, licht of trillingen. Ook worden overwegen tijdelijk afgesloten.

De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van dwarsliggers, spoorstaven en ballastbed. Er wordt niet steeds op dezelfde plek gewerkt aan het spoor. Dat betekent ook dat overgangen niet continue zijn afgesloten. In Vlaardingen worden de overwegen Van Beethovensingel en Maasdijk tijdelijk afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt door middel van borden omgeleid.

Spoorovergang Vlaardingsedijk
In Maassluis zal de spoorwegovergang Prinses Julianalaan/ Vlaardingsedijk enkele malen tijdelijk afgesloten worden vanwege de werkzaamheden aan het spoor. Het gaat waarschijnlijk om de nachten van zondag 30 op maandag 31 oktober, dinsdag 8 op woensdag 9 november, zondag 20 op maandag 21 november en maandag 21 op dinsdag 22 november 2005.Tussen 19.00 uur en 4.30 uur zal de spoorwegovergang enkele keren worden afgesloten voor het verkeer. Deze afsluitingen zullen telkens niet veel langer duren dan ongeveer tien minuten, dus het verkeer hoeft niet om te rijden. De kans op een langere wachttijd bij de overweg bestaat echter wel. De lijnbus van Vlaardingen naar Maassluis blijft de gebruikelijke route rijden.